
Fra samarbeid til fusjon
TRØNDELAG: Det fremstår en ny midt-norsk transportgigant når Transportsentralen i Trondheim (TS) slår seg sammen med Orkdal Transport (OT) i løpet av våren.
Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det slagkraftige trøndersamarbeidet som startet i forbindelse med utbyggingen av Atlanterhavsveien (E39) mellom Orkanger og Trondheim, blir nå formalisert. De to markante selskapene jobber fortsatt intensivt med å få de siste bitene på plass, og for en endelig konklusjon hos de besluttende organer i selskapene. Arbeidsgruppen som har vært i gang har foruten de to styrelederne og daglige lederne fra selskapene, bestått av Jan Otto Saur fra TS Trondheim og Arve Idar Bjørnstad fra Orkdal Transport. Mer enn 420 biler vil bli tilknyttet det nye selskapet.
Samarbeid
- Det er mange forhold som skal belyses i en slik prosess, og konkurransemyndighetene skal også si sitt, sier daglig leder Halvor Dahl i TS Trondheim til Moderne Transport.
Nærmere 60 biler fra de to selskapene, OTTS, var i døgnkontinuerlig virksomhet med flytting av masse i utbyggingen av E39 mellom Trondheim og Orkanger. 50 millioner kroner var kjørt inn da den nye veistrekningen åpnet 30. juni 2005. Nå er et vellykket prosjektsamarbeidet utviklet til en sammenslåing.
I 2008 flyttet TS Trondheim inn i ny terminal på Heimdal ved E6 sør for Trondheim sentrum. ”Truck Stop” er betegnelsen på terminalen som er plassert på et svært attraktivt næringsareale på Rosten/Kvenildmyra. Selskapets nye storstue inneholder terminal og verksted på 3000 m2 og et administrasjonsbygg på 4000 m2. Bygget inneholder dekkforhandler, lagerhotell, lastebilvask, mekanisk verksted, lager og terminal og annen lastebilrelatert virksomhet. På utsiden ligger et helautomatisk drivstoffanlegg fra Statoil. Transportsentralen omsatte ifjor for 200 millioner kroner og har 60 bileiere knyttet til sentralen.
Både Dahl og daglig leder Fredrik Evjen i Orkdal Transport understreker en meget god utvikling for selskapene, og det til tross for finanskrisen i transportbransjen de siste to-tre årene.
Distribusjon
Mens Transportsentralen er blitt en betydelig aktør innen tipp-/anleggsbransjen, samt utviklet et større volum innen langtransport og kran/byggvare, har Orkdal Transport utviklet distribusjonssegmentet.
Orkdal Transport etablerte i 2008 en 2000 m2 stor distribusjonsterminal i Orkanger. 24 timer i døgnet går det distribusjonsbiler fra Orkanger Terminalen og strekningen Nordmøre til Namsos. Selskapet hadde ifjor en omsetning på 115 millioner kroner og har nå 26 bileiere tilknyttet virksomheten.
- Vi ønsker å fremstå som både en nasjonal og internasjonal aktør, gjennom synergieffekter fra administrasjon, salgsarbeid og økt kompetanse, understreker duoen Dahl/Evjen.