TEST THE BEST: Daglig leder i Bertel O. Steen lastebil og buss., Jarle Viuls og Thore Kjetså, markeds- og kommunikasjonssjef i Bertel O. Steen lastebil og buss, byr opp til testkjøring med diesel og batteri de neste tre månedene.

Ti år siden sist - legger ut på ny Norges-turné

Det er 10 år siden sist, men nå er endelig lastebiler fra Mercedes-Benz på Norges-turné igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det skal kjøres drøye 7000 kilometer i løpet av tre måneder hvor 27 destinasjoner skal besøkes. Seks lastebiler deltar, hvorav tre er batterielektriske på Bertel O. Steen lastebil og buss sin første karavane på 10 år.

- Vi må tørre å være litt "breiale", påpeker Jarle Viuls og Thore Kjetså.

De hinter til tittelen på årets karavane selvsagt, som vel har et klart hint til andre mer kjente Mercedes-slagord. Første stopp var lagt til Bertel O. Steen sitt logistikksenter på Berger som allerede har vært (10. april). Nå har kortesjen forflyttet seg til Moss (11-12. april) og resten av programmet kan du se lenger ned i saken.

- I tillegg til kunder inviterer vi skoler, elever, opplæringskontor og samarbeidspartnere, forklarer Thore Kjetså som er prosjektleder for karavanen.

KONVOI PÅ SEKS: Fire av de seks bilene som blir å se på karavanen.

Han legger til;

- Vi synes det er viktig å smitte de med vår entusiasme for lastebil.

Flere høydepunkt

Noen høydepunkt blir nevnt, som da karavanen kommer til Bergen-avdelingen med eget stort opplegg. I Ålesund blir det karavane-besøk med åpning av nytt senter og i Drammen og Skien blir sammenfallende AMG-roadshow når karavanen ankommer. Rundt om i forhandlernettverket kan det virke som dette har vært savnet.

- Forhandlerne ønsket seg en karavane igjen, forklarer Kjetså .

AROCS: Tøft oppsett på en Arocs 3258 L krokbil tridem med Joab-påbygg.

Transportetappene fungerer slik at neste forhandler på lista henter bilene på forrige plass og kjører karavanen til seg og tar eierskap til arrangementet selv, legger han til.

Og joda, det blir mye lading, men den nye generasjonen av Fuso eCanter dukker opp på absolutt alle stoppene, selv om den ikke er registret enda (kjøres på prøveskilt mens den venter på registrering/Enova-støtte), kan Kjetså opplyse om at semiene kjøres fullt lastet.

Fra merkevare til kultur

FORNYET: Samme showhenger som sist gang, men den er noe oppgradert i tillegg til trekkvogna.

Internt i BOS-organisasjonen skal det også skje (og ha skjedd) ting. Uttrykket «Alltid videre» vil du sannsynligvis få med deg fremover om du er tungbilkunde. Kort fortalt skal de 400 medarbeiderne i Lastebil og Buss bli bedre på service og kundeoppfølging.

- Det kan virke som en selvfølge, men det er viktig å minne organisasjonen på det, blant annet har vi jo mange nye ansatte også, påpeker Kjetså .

Kjøtt-eksempelet

REISERUTE: Slik ser karavanen ut på arket.

Det nevnes et eksempel hvor en lastebil fikk feil på styringsmodulen, og en ny ville ta lang tid å få levert. En styringsmodul må være tilpasset chassinummeret for at alt skal virke, så det er ikke bare å finne en. Kjøttransportøren fra Midt-Norge påpekte relativt tydelig at lang ståtid ikke var spesielt ideelt. BOS sin lastebil-gjeng satte i gang med å finne en brukt modul som kunne passe i mellomtiden, men da måtte sjåføren godta at småting som kaffetrakteren ikke virket. Bileier som da lurte på hvorfor «i kraftutrykk» dette ikke var gjort med en gang, fikk til svar av Jarle at det nok ikke var noen som hadde brukt så mange utropstegn før. Uansett, enden på visa er nå at alle Bertel O. Steen sine servicepunkt har brukte styringsmoduler liggende klare.

Uptime

Tre nye servicepunkt er etablert i nord. Sortland og Narvik (Teknisk Bureau AS) og Mo i Rana (Helgeland Proffsenter) Fremover lover organisasjonen tre ting: At Uptime blir standard på nye lastebiler, at kunden skal få diagnose innen én time og at kunden skal få klar avtale.

Mercedes-Benz Uptime blir standard på alle lastebiler fra 2024 og er en treåring avtale. I dag har 35 prosent av Mercedes-kundene serviceavtaler og det jobbes med å få dette opp til 50 prosent. Men det er bare første mål, for i neste omgang er målet 80 prosent.

Men Uptime må ikke forveksles med Fleetboard, da dette er to forskjellige systemer. Sistnevnte er data om kjøremåte og kjørescore for effektivisering. Uptime er et system som overvåker kjøretøyet i sanntid og kontrollerer og tolker kjøretøysystemer og data i løpet av sekunder. Ved alvorlige varsler vil alarmsentralen kontakte kunde. Deretter vil det lokale servicepunktet kontakte kunde med løsning og behov som dermed kan planlegge verkstedopphold mer effektivt, både for kunde og for leverandør.

 

 

Powered by Labrador CMS