Norsk Kylling får Logistikkprisen for sitt helhetlige arbeid med logistikk og infrastruktur for biogass. Fra venstre: Håvard Holltrø (Norsk Kylling), Mads Bonesvoll (Norsk Kylling), Per Arvid Gildset (Gildset Transport), Stig Otto Larsen (Norsk Kylling), Thomas Haltland (Norsk Kylling).

Biogass-satsing ga logistikkpris

Norsk Kylling ble under Røroskonferansen forrige helg tildelt Logistikkprisen for sitt banebrytende arbeid med logistikk og etableringen av ny infrastruktur for biogass i Midt-Norge.

Publisert Sist oppdatert
Gisle Bakken, sjef for bærekraftig innovasjon i Norsk Kylling. Logistikkprisen i Trøndelag.

Det var Gisle Bakken, sjef for bærekraftig innovasjon i Norsk Kylling, som tok i mot utmerkelsen, som ble delt ut på vegne av Logistikkforeningen i Trøndelag. Prisjuryen la vekt på Norsk Kyllings helhetlige tilnærming til logistikk, selskapets innovative sirkulære løsninger med biogassproduksjon fra egne biprodukter, samt innsatsen for å etablere viktig ny infrastruktur i Trøndelag.

- Det ligger mye arbeid bak smidig logistikk, og denne utmerkelsen er en anerkjennelse av teamarbeidet i hele verdikjeden. Vi har dyktige folk i alle ledd, og jeg er stolt av arbeidet vi får til sammen, sier logistikksjef Thomas Haltland.

Biogass-stasjon baner vei for grønnere transport

Norsk Kylling AS

  • Norsk Kylling AS er et heleid datterselskap av Rema Industrier AS (som igjen er et datterselskap av Rema 1000 Norge).
  • Selskapet har hovedkontor i Orkdal. 
  • Selskapet hadde i 2022 en volummarkedsandel på cirka 30 prosent i det norske dagligvaremarkedet. Selskapet produserer, slakter, videreforedler og selger kylling under varemerket Solvinge i alle REMA 1000 butikker i Norge.

  • I siste regnskapsår (2022) omsatte selskapet for drøyt 1,4 milliarder kroner. 

I februar 2023 tok Norsk Kylling et stort steg mot bærekraftig transport ved å åpne en biogass-stasjon på Støren. Stasjonen, som er finansiert av Norsk Kylling og støttet av ENOVA med 40 prosent av investeringskostnadene, drives av Gildset Biogass AS. Den fungerer som en vanlig bensinstasjon og er åpen for alle, noe som gjør det enklere for flere aktører i regionen å bruke biogass som et miljøvennlig drivstoff.

- Når vi først skulle gå over til biogass, var det viktig for oss at arbeidet kom flere til gode. Åpningen av stasjonen har gjort det mulig for andre aktører å satse på biogass som drivstoffkilde i regionen, forklarer Haltland.

Utfordringer og samarbeid i logistikken

Norsk Kyllings overgang til biogass er bare en del av selskapets omfattende logistikkoperasjoner. Som en stor produsent av kylling og andre næringsmidler, står selskapet overfor komplekse logistikkutfordringer, spesielt med levende dyr og fersk mat.

- Tett og godt samarbeid med lokale samarbeidspartnere, inkludert REMA 1000 som eier og varemottaker, har vært helt sentralt for at vi har kunnet investere i bærekraftige løsninger for fremtiden, bemerker Haltland.

Prisen er en anerkjennelse av Norsk Kyllings fortsatte arbeid i riktig retning, og understreker viktigheten av innsikt og analyse for å sikre leveranse av produkter med høy kvalitet til rett tid.

Norsk Kylling har for øvrig valgt å gi prisbeløpet på 15.000 kroner til Sykehsuklovnene. 

Powered by Labrador CMS