Årets unge talent: Henriette Linna
- Henriette representerer fremtiden, ikke bare i alder, men også i kunnskap.
Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det er noe av begrunnelsen for tildelingen som skjedde på Transport & Logistikk 23. oktober.
Prisen Unge talenter deles ut av NHO Logistikk og Transport (NHOLT), og deles i år ut for tredje gang.
Den årlige prisen Unge talenter tildeles en ansatt i en av NHOLTs medlemsbedrift som på forbilledlig vis har bidratt til et løft i den respektive bedriften gjennom initiativ, gjennomføring eller aktiv rolle. I tillegg må kandidaten utvise interesse for bransjen og læring, samt være en samspillende kollega og arbeidstaker/mellomleder.
Begrunnelse for årets tildeling:
Årets vinner karakteriseres som målbevisst, analytisk, kreativ, engasjert - i tillegg til å være en kollegial ressurs.
Kandidaten bistår selskapets ledelse med å utvikle fremtidsrettede og innovative løsninger.
Arbeidsoppgavene som kandidaten utfører har frem til i dag ikke blitt sett på som et kjerneområde innenfor spedisjonsbransjen, men vi må ta innover oss at bransjen er i endring.
Digitale løsninger er fremtidens logistikk.
- Kan du fortelle kort om din bakgrunn?
- Jeg har en mastergrad i Medier, kommunikasjon og IT fra NTNU, og kom deretter inn i Kommunikasjons- og markedsavdelingen i PostNord i 2015.
- Hva motiverer deg i hverdagen?
- For meg er gode kollegaer og spennende arbeidsoppgaver, som jeg får frihet til å løse på min måte, det som motiverer meg mest. Dette er det masser av i PostNord! I tillegg er jeg glad i variasjon, så bredden av typen arbeidsoppgaver jeg har er også en stor motivasjonsfaktor.
- Var det tilfeldig at du søkte jobb i logistikkbransjen, eller var det et bevisst valg?
- Det var i grunnen helt tilfeldig. Jeg var ute etter en jobb innen kommunikasjon med digital tyngde, og jobben i PostNord var akkurat det jeg var ute etter. Og slik havnet jeg i logistikkbransjen.
- Hva gjør PostNord til en bra arbeidsplass?
- Det er korte linjer, så ting kan skje raskt. I tillegg er det en bedrift som er åpen for nye ideer og som gir en muligheten til å prøve ut nye ting.
- Hvordan opplevde du å delta på Transport & Logistikk 2017?
- Jeg fikk dessverre ikke deltatt stort i år, da jeg lå syk hjemme. Jeg kom meg imidlertid til middagen, som jeg syns var veldig hyggelig, med god mat og gode underholdningsinnslag underveis.
- Hva tenkte du når ditt navn ble ropt opp under annonseringen av prisvinneren?
Det var veldig overraskende! Som begrunnelsen antydet, er ikke min jobb det man kanskje tenker på som den klassiske logistikkjobben. Så i digitaliseringens tidsalder var det en stor ære å motta en slik pris her.
- Har du noen tanker og tips til hvordan bedrifter og ledere kan få fram nye talenter?
- Jeg tror det er viktig å lytte til ideer, gi folk spillerom og samtidig utfordre den enkelte med å hele tiden gi noen oppgaver som ligger litt utenfor komfortsonen. Man lærer veldig mye av å gjøre ting man ikke er 100% stødig på, og som selskap tror jeg man er mye bedre rustet dersom medarbeiderne er vant med å få, og er klare for, nye utfordringer. I tillegg er det viktig å sikre et godt samarbeidsklima på tvers av avdelinger med ulike arbeidsoppgaver, da flere hoder alltid tenker bedre enn ett.
- Hva gjør du om 5 år?
- Å ha slike lange tidshorisonter er nesten umulig i en verden som endrer seg så raskt som nå - og det er spennende! Jeg griper de mulighetene som byr seg på veien, så blir det spennende å se om en 5 års tid hvor man har havnet.