dm. dir. i Standard Norge, Jacob Mehus, er fornøyd med at resten av Europa vil bruke den kunnskapen norsk sjømatindustri har utviklet når det gjelder merking- og sporbarhetsprosesser

Fisken skal spores på norsk vis

Fra 2018 innfører 34 europeiske land den norske standarden for merking av sjømatprodukter.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Å etablere standardiserte merkings- og sporbarhetsprosesser i Europa vil redusere tiden og ressursene som kreves for å oppfylle juridiske forpliktelser, redusere driftskostnadene og møte økende krav fra kundene og forbrukerne, sier administrerende direktør i Standard Norge, Jacob Mehus.

Sentrale aktører i sjømatindustrien har funnet ut at logistikk og driftskostnader i dag står for opptil 15 prosent av verdien på sjømatprodukter, ifølge tall fra Innovasjon Norge.

Derfor skal en ny standard for merking av distribusjonsenheter og paller i handel med sjømatprodukter på vei innføres fra 2018. Standarden ble først utviklet som Norsk Standard i 2014.

Tirsdag 25. april ble standarden presentert under den internasjonale messen Seafood Expo i Brüssel.

Standarden vil spesifisere minimumskravene til merking av distribusjonsenheter og paller og angi hva slags informasjon som må inkluderes i etikettene, for å sikre at den er korrekt og tilgjengelig i hele verdikjeden. I tillegg til høyere leveransekvalitet, økt effektivitet, bedre sporbarhet og forbedret mattrygghet, vil bruken av standarden blant annet bidra til at man overholder nasjonale og europeiske regelverk, heter det i en pressemelding fra Standard Norge.

Eksempel på hvordan en merking vil se ut etter standarden.
Powered by Labrador CMS