Profilerte stillinger fra Logistikkjobber

LADING: Elektrisk lastebil lader i Oslo.

Kommunen dekker halve laderegningen

LADING: Her kan du få dekket store deler av ladekostnadene til lastebilen din.

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommune dekker nemlig halve regningen for ladere til tungtransport, skriver kommunen i et innlegg til A&T, og begrunner tiltaket videre slik:

TILRETTELEGGER: Margrethe Lunder, klimarådgiver i Klimaetaten i Oslo kommune.

«Da Enova avsluttet støtteordningen for depotladere til buss og lastebil i fjor høst, valgte Oslo kommune å videreføre tilbudet. Nå oppfordrer kommunen enda flere aktører i Oslo til å søke om støtte».

– Mange transportbedrifter uttrykte bekymring da Enovas støtteordning for depotlading forsvant. Markedet er fortsatt relativt nytt, og mange selskaper trenger økonomisk støtte for å kunne investere i egen ladeinfrastruktur til kjøretøyene sine. For å sikre videre utbygging har vi etablert en ordning som dekker 50 prosent av kostnadene for bedrifter som investerer i ladere til egne busser og lastebiler, sier Margrethe Lunder, klimarådgiver i Klimaetaten.

Enova og Oslo kommune har tidligere opplevd stor interesse for støtte til hurtiglading. Regjeringen har nå godkjent innføringen av en nullutslippssone i Oslo sentrum, og mange transportører må forberede seg på å levere utslippsfritt. Det betyr igjen at man må ha nødvendig ladeinfrastruktur på plass.

– Oslo kommune ønsker å gjøre overgangen til elektrisk drift enklere for transportbransjen. Vi håper nå at enda flere benytter seg av muligheten til å søke om støtte og investerer i egne ladere, sier Lunder.

Gjennom ordningen dekker Oslo kommune kostnader knyttet til etablering av både AC og DC-ladere i bedriftene på opptil 2 millioner. Laderne må etableres i Oslo. Mer detaljer om ordningen finnes her: Få støtte til ladere for buss og lastebiler

I tillegg til depotlading tilbyr Oslo kommune også støtte til offentlig tilgjengelige hurtigladere for tunge kjøretøy og støtter normal- og hurtigladere til elvarebiler. Fristen for å søke om støtte til offentlig tilgjengelige hurtigladere er 2. juni.

Program Logistikk25:

08:00-09:00: Innsjekk og morgenkaffe

09:00-10:20: Vareeiernes time:

Øyvind Ludt og Glenn Lund i Moderne Transport og Logistikk Inside presenterer årets Vareeierundersøkelse.

Harald Borgen, logistikkdirektør i Norli, forteller om bokhandlerens store logistikkreise.

Julianne Fjell og Trond Bræin, managing director og project and development manager i ColliCare, forteller om kravene de møter fra kundene, i lys av Vareeierundersøkelsen.

10:20-10:40: Pause og mingel

10:40-12:00: Hva i all verden skjer med verden og hvordan påvirker det oss?

Ole Andreas Hagen i NHO Logistikk og Transport gir oss sin årlige statusrapport.

Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom gir innsikt i de økonomiske trendene som påvirker oss.

Christian Flatum Head of Ocean Freight, Cluster Nordics, DB Schenker: «50 dager etter at Trump sendte verdenshandelen ut i kaos: Hvor står vi nå - og hvor er vi på vei?»

12:00-13:00: Lunsj

13:00-14:20: Fremtid og teknologi - muligheter og begrensninger:

Alexander Haneng, direktør for innovasjon og bærekraft i NHO Service og Handel forteller om de teknologiske trendene vi må forholde oss til.

Per Olof Arnäs, Logistikkforsker, rådgiver og «Visionary Explainer». Vil snakke om kunstig intelligens, automasjon og hvordan disruptive teknologier gjør at man må tenke nytt om fremtidens logistikkhverdag. Hvem blir morgendagens vinnere og tapere?

Håkon Osland Sandvik, ph.d. USN Handelshøyskolen, Universitetet i Sørøst-Norge. «Skalering av Norsk Maritim Autonomi: Fra én til mange – muligheter, barrierer og veien videre»

Anders Gautestad Jacobsen, jurist i NHO Logistikk og Transport, gir en kort statusoppdatering for implementeringen av Digitoll.

14:20-14:40: Pause, mingel og popcorn

14:40-16:00: Hvordan kombinere grønt og lønnsomt:

Erik Haugland i Ørland Transport om hvorfor selskapet bare har klimanøytrale kjøretøy - og hva det gjør med bunnlinja.

Eryn Dinyovszky, CEO Yilport Nordic, om hvorfor effektive havner er nøkkelen til utslippskutt.

Are Gråthen i Samskip og Jørn Askvik i Shortsea Promotion Centre om hva som skal til for å gjøre sjøtransprt til en naturlig del av forsyningskjeden

16:00: Vi går sammen ned til Rådhusbrygga der en gammel seilskute venter på oss med mat og drikke.

16:30: Avgang rundtur i indre Oslofjord.

Ca. 20:30: Retur til Rådhusbrygga - med Oslo sentrum for våre føtter

Powered by Labrador CMS