Oslo kommune ønsker å bidra til at Tine og andre som ønsker å kjøre på miljøvennlig biogass har bedre fyllemuligheter.

Oslo gir tilskudd til tre biogasstasjoner

Oslo kommune kommer tungtransportnæringen i møte og etablerer en tilskuddsordning for tre biogasstasjoner i kommunen. Maksimalt tilskudd er 10 millioner kroner per stasjon.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere lastebiler kjører på biogass. Derfor ble det oppstandelse i bransjen da Enova la ned den statlige tilskuddsordningen for å etablere biogasstasjoner tidligere i år, til store protester fra blant annet Norges Lastebileier-Forbud.

Å etablere biogasstasjoner er kostnadskrevende for energistasjonene og kundegrunnlaget for flytende biogass er forholdsvis begrenset. Oslo kommune ser derfor et behov for å ta deler av regningen for å finansiere ny infrastruktur med fyllestasjoner.

– Oslo kommune mener alvor med vår satsing på klimavennlig biogass. Nylig fikk vi på plass fritak for biogass-kjøretøy i bomringen. Nå vil vi sikre at de som kjører på biogass får flere steder å fylle tanken. Markedet for biogass går rett vei, men vi må over «fylle-kneika». Derfor vil kommunen gi tilskudd. Biogass er sammen med elektrisitet og hydrogen de teknologiene som vi skal ha på kjøretøyene mot 2030, sier byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav.

– Overgang til fornybare drivstoff for tungtransporten er helt nødvendig for å nå målet om å redusere klimagassutslippene i Oslo med 95 prosent innen 2030. Men uten større utbygging av et fyllenettverk er det fare for at satsningen på biogass i transport på lengre distanser stopper opp i Norge, forteller mobilitetsrådgiver i Klimaetaten, Petter Nergård Christiansen, om bakgrunnen for den nye ordningen hvor energistasjonsaktører kan få inntil 10 millioner kroner i støtte fra kommunen.

Støttesummen er avhengig av hvor mange tunge kjøretøy som kan fylle på stasjonen i løpet av ett døgn.

Daglig leder i Energigass Norge, Tore Woll, uttaler til Biogassbransjen.no at han er storfornøyd med nyheten og håper andre kommuner føler seg kallet til å gjøre det samme.

– Dette var jo veldig positivt! Når sentrale organ svikter, slår Oslo til! Dette er et forbilde for de andre store byene i Norge, og nå håper vi det blir slike støtteordninger både i Bergen, Stavanger, Trondheim og andre steder. Virkelig bra!

Powered by Labrador CMS