Carten Elina er et av skipene som skal gå mellom Polen og Norge. 

Foto: Scan Shipping
Carten Elina er et av skipene som skal gå mellom Polen og Norge. Foto: Scan Shipping

Setter inn nytt skip mellom Polen og Norge

Scan-Baltic oppgraderer til ukentlige avgang fra Polen til Norge som følge av en avtale med Hydro Aluminium.

Scan-Baltic Services eiers av Norwest Ship Management i Kopervik og har Scan-Shipping Bergen som megler og bookingagent.

Rederiet Norwest Ship Management har akkurat inngått en ny femårig avtale med Hydro Aluminium om transport av aluminium ferdigprodukter fra Sunndalsøra, Årdal, Høyanger og Karmøy til Polen.

I Polen laster man på Euroterminalen i Swinoujscie med avgang hver torsdsag, og i Norge anløper man havner mellom Porsgrunn og Kristiansund N. Det vil også være rom for linjelast sydgående.

Det er to skip i ruten som hver laster 4.200 tonn. Begge er utstyrt med sideport, palleheiser, mellomdekk, 8 tonns trucker, stort værdekk for containere og dekkslast, samt store luker.

«Carten Elina» har 40 tons kran, mens «Skog» vil få kran montert innen januar 2018.

Tiltak for tryggere vegtransport

Våren med fuglekvitter, bjørkeløv og markblomster er her for fullt. Likevel bør vi ikke glemme det som skjer hver vinter, nemlig at en rekke vogntog kjører seg fast eller kjører av vegen. Enten fordi bilene ikke er skodd for norske vinterforhold eller fordi sjåførene ikke har nødvendige ferdigheter til å kjøre på vinterveger - eller en kombinasjon av dette. Les hele saken

Til toppen