Elektriske lastebiler skal nå frakte Ikeas varer fra togterminaler og til Ikeas varehus.

Elektrifiserer enda et ledd i kjeden

Oslo-kunder får allerede elektrisk hjemlevering, men nå blir en større del av Ikeas forsyningskjede elektrifisert. 

Publisert

Med Bring Intermodals togløsninger som nå kompletteres med elektriske lastebiler finner Ikea-produkter nå veien fra Sverige og til Ikeas varehus – helt utslippsfritt, opplyser Ikea i en pressemelding. Tidligere har godset blitt kjørt med miljøvennlig tog fra Sverige til norske togterminaler, men nå har også leddet fra terminal til varehus, blitt elektrifisert.

Leder for kundelogistikk i Ikea Norge, Teodor Bäckström.

– Vi har jobbet målrettet for utslippsfri transport av produktene våre i flere år. Vi er veldig glade for at Bring er fremoverlente og tilbyr elektriske lastebiler til å frakte produktene fra togterminal til varehusene våre på Slependen, Furuset og Ringsaker samt Drammen og lokalkjøring mellom Vestby og Oslo. Det betyr i praksis at kundene våre på Østlandet får både Billy, Lack og andre Ikea-produkter helt utslippsfritt*, helt hjem, sier leder for kundelogistikk i Ikea Norge, Teodor Bäckström.

I 2022 nådde Ikea Norge målet om utslippsfri hjemlevering i Oslo – dette ble særlig viktig da graden av hjemlevering økte kraftig etter 2020.

– En så stor aktør som Ikea er viktig å ha med på laget for at man skulle realisere satsing på fossilfrie transport i bykjerner. Vår ambisjon innen utgangen av 2025 er å utvide våre fossilfrie intermodale løsninger til Oslo-området videre til Bergen/Stavanger/Trondheim-områdene for utvalgte kunder, sier Stein Børre Johnsen, Head of Commerical & Business Development, Bring Intermodal.

Powered by Labrador CMS