Porterbuddy og Instabox har økt kapasiteten kraftig ved terminalen i Oslo.

Porterbuddy og Instabox utvider

Åpnet ny terminal og setter fart på pakkeboks-satsingen. 

Publisert

Porterbuddy og Instabox fortsetter å ekspandere i Norge og åpnet i mars en ny terminal i sentrale Oslo. Den 9000 m² store nye terminalen var i full produksjon i begynnelsen av mars i år og er plassert på Haraldrud i Oslo. Her har Porterbuddy nå overtatt hele bygget etter at 360 Logistics flyttet ut i løpet av vinteren. 

Logistikk 2024

Hva: Vårens viktigste logistikk-konferanse
Hvor: Vika Kino, Oslo
Når: 29. mai, 09:00 - 16:00 
Hvem: Nina Stokke, Unil – Bjørn Christoffer Ottersen, Nor gips – Rune Berg Stiansen, DSV – Ole Andreas Hagen, NHO LT - Runar Wiksnes, Virke – Sandra Bourbon, Bring Shelfless – Fredrik Bringager, Hive Autonomy – Merete Østby, Yara – Kent Olsson og Claes Jönsson, Consafe Logistics – Thomas Rønning Brødrene Dahl – Stig Løland, Tolletaten – Morten Høgberg, Kuehne+Nagel – Knut Gravråk, NLF – Øyvind Ludt og Glenn Lund, Moderne Transport / Logistikk Inside
Tema: Grønn. Effektiv. Lønnsom
Vi ser på ulike fasetter innen logistikk som gjør bransjen bærekraftig på alle måter; internasjonale forsyningskjeder og – forstyrrelser, AI/KI, Vareeierundersøkelse, mangfold og innovasjon, automasjon, toll/Digitoll, ny teknologi. Blant annet.

For mer informasjon og fullstendig program: www.logistikk2024.no 

Ja, også blir det tidenes hyggeligste båttur på Oslofjorden etter det faglige programmet!

Konferansen arrangeres av Moderne Transport og Logistikk Inside i samarbeid med Logistikkforeningen.

Utstyrt med en spesialbygd sorteringsmaskin kan terminalen håndtere rundt 25 millioner pakker i året som leveres av Porterbuddy og Instabox, som er en del av Instabee.

– Vi er veldig glade for å kunne gjøre denne type investering nå. Det er et tydelig bevis på at nettbutikker og forbrukere i Norge verdsetter våre tjenester og denne investeringen kommer til å være med å styrke våre langsiktige ambisjoner og vår posisjon på det norske markedet, sier Mattias Sturesson, Head of Operations Instabee Norge.

Egen teknologi

Han forteller til MT at terminalen Oslo bruker samme egenutviklede teknologi som på øvrige Instabee-terminaler. 

– Det vil si systemer for planlegging og optimering av ruter, blant annet. Sorteringsmaskinen er spesialbygget for å passe til våre behov og det øvrige utstyret er levert av ulike leverandører, sier Sturesson.

Med kapasiteten på 25 millioner pakker i året, er volumet Porterbuddy/Instabox kan håndtere styrket, selv om kapasiteten ennå ikke utnyttes fullt ut. 

Med økt kapasitet går alt fortere hos Porterbuddy og Instabox.

– Hvor mange pakker vi sender daglig ønsker vi ikke å fortelle, men jeg kan si at det handler om store volumer fra alle våre norske nettbutikker, sier Sturesson.

Kortere ledetid

Han forteller at nettbutikkene opplever fordeler av oppgraderingen på terminalen. 

– Nettbutikkene kan tilby kortere ledetid fra kjøp til levering, ettersom vår kapasitet per time er betydelig oppgradert, og vi kan ta imot pakker med en senere cutoff, noe som også kommer forbrukerne til gode, sier Sturesson. 

Det geografiske området terminalen leverer til er mellom Lillehammer i nord, Kongsberg og Porsgrunn i sydvest og Kongsvinger og Halden i sydøst. 

– Leveringstiden avhenger av ulike ting, for eksempel hvor lang tid det tar for varen å pakkes hos nettbutikken. Når varen har ankommet vår terminal innen cutoff, skjer leveringen som oftest samme dag innen samme region. Sendes pakken videre til øvrige regioner, tar den en dag ekstra, sier Sturesson.

20 nye Instabox-pakkebokser er på plass i Kristiansand.

Styrket på Sørlandet

Samtidig med satsingen i Oslo har Porterbuddy og Instabox satt fart på Sørlandet. I Kristiansand er 20 nye Instabox pakkeskap utplassert. Forbrukerne i området kommer til å kunne benytte seg av Instabox praktiske skapleveranser som er strategisk plassert i områder man ofte går forbi, for eksempel på vei til jobb eller når man handler dagligvarer. Noen av samarbeidspartnerne i starten er Coop og Olav Thon Gruppen.

Omkring 250.000 nye forbrukere i Kristiansand-området kan dermed velge Instabox når de handler på nettet, som betyr at Instabox og Porterbuddy til sammen nå når cirka 60 prosent av hele Norges befolkning.

– Det er alltid spennende å kunne tilby våre tjenester til en ny del av landet. Vi driver allerede vår kjære hjemleveringstjeneste (Porterbuddy) i Kristiansand, og ved å nå også tilby pakkeskap tjenesten vår med Instabox kan vi gi forbrukerne i Kristiansand enda større fleksibilitet. I og med denne ekspansjonen tilbyr vi både hjemlevering og pakkeskaplevering i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og nå i Kristiansand, sier Erik Enfors, Country Manager Instabee Norge.

Powered by Labrador CMS