Høgskolen i Molder er blant landets ledende høyskoler i Logistikk, og opplever økning i søkertallene.

Flere vil studere logistikk i Molde

Fredag ble søkertallene til høyere studier i Norge offentliggjort. Ved Høgskolen i Molde ser de at flere søker til logistikk-studier.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 26. april legger Samordna Opptak ut den nasjonale oversikten som viser hvor mange som har søkt på studieplass ved landets universitet og høyskoler.

Logistikkrettede studier er ikke blant de meste populære, og de er heller ikke blant de mest populære med tanke på antall søkere som har studiet som førstevalg målt opp mot studieplasser som blir tilbudt. 

Ved Høgskolen i Molde ser man likevel at spesielt to logistikkstudier har blitt langt mer populære. Nettstudiene i logistikk har opplevd en formidabel økning i søkertallene, og det samme har petroleumslogistikk i Kristiansund gjort.

– En så stor oppgang som vi har på bachelorstudiet i petroleumslogistikk er ekstra gledelig etter at studiet, som var en kjempesuksess fra starten av, hadde noen magre år, sier rektor Elin Mordal.

397 søkere har nettstudiet i logistikk som førstevalg i år, en økning på 69, mens 83 søker seg inn på petroleumslogistikk og økonomi som førstevalg – mot bare 24 i fjor. 

– Vi ser at Interessen for logistikk er veldig god. Vi har nesten 400 søkere til det digitale årsstudiet i logistikk og vi oppgang på masternivå i logistikk også, sier informasjonssjef Jens Petter Straumsheim til MT.

Her kan du søke og finne informasjon om søkertall til alle studier på universiteter og høyskoler:

Powered by Labrador CMS