Politiet øker fokuset på sikring av bygge- og anleggsplasser.

Gir kriminelle hodebry

GSGroup skaper hodebry for kriminelle over hele Europa.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anleggsmaskiner og utstyr står igjen øverst på menyen hos organiserte kriminelle ligaer. Norge, Sverige og Danmark har hatt flere alvorlige episoder den siste tiden.

«Stjal verktøy for hundretusener», «Politiet til Romania for å se på norsk tyvegods», «Ført til et fjell av tyvegods».

Dette er bare noen av overskriftene som har preget nyhetsbildet i norske, svenske og danske aviser den siste tiden.

Antall uvedkommende som tar seg inn på anleggsområder, byggeplasser eller bedrifter er igjen en økende trend.

Egne avdelinger

Som følge av et økende antall tyverier har politiet i Norge opprettet egne avdelinger som skal jobbe spesifikt for å avsløre kriminaliteten.

Fokuset på boligtyverier er nå endret til å jakte kriminalitet på byggeplasser, og som ifølge politiet tidligere har hatt svært lite fokus.

Tonje Reiten som leder en av spesialavdelingene sier til NRK at de på bakgrunn av dette bestemte seg for å sette inn en større innsats for å ta dem som står bak innbrudd og tyveriene.

- Sporing bedrer sikkerheten og stiller de ansvarligere til ansvar, sier Reiten.

Teknologibedriften GSGroup i Vestfold har siden starten av 90-tallet jobbet med å utvikle produkter som kan spore opp tapt eller stjålne objekter.

Administrerende direktør Espen Virik Ranvik i Vestfold-bedriften forteller at han merker godt endringen i hva de kriminelle er ute etter. 

Adm. direktør Espen Virik Ranvik i GSGroup merker endringen i kriminalitetstrenden.

Inntektstap

- Vi har dessverre mange eksempler på at tyver tar seg inn og fjerner utstyr for betydelige summer fra byggeplasser og andre steder der antallet maskiner og verktøy er stort. At utstyret selv har en kostnad er en ting, men dette vil igjen føre til tapte inntekter før eventuelt nytt utstyr er på plass igjen og arbeidet kan gjenopptas, sier Ranvik.

GSGroup er nå representert med kontorer i ni europeiske land, noe som gir en trygghet for kunden, selv om stjålne objekter tas med ut av landet. Ranvik sier at de arbeider tett med både politiet og forsikringsbransjen, et svært viktig samarbeid for å få stoppet tyvene.

- Vårt partnernettverk strekker seg på kryss og tvers i Europa, og gjør oss i stand til å spore opp stjålne objekter uansett hvor de tar veien. Samarbeidet med både politi og forsikringsbransjen er noe alle parter drar nytte av. Her blir det beste av synergier mellom mennesker og teknologi tatt i bruk for å ligge ett skritt foran organisert kriminalitet, avslutter Ranvik.

Powered by Labrador CMS