"Mobilitet 2024"

La frem mobilitetsrapport

Publisert

NHO har overlevert en detaljert fagrapport, "Mobilitet 2040 - Fremtidens mobilitet for Norge", til transportkomiteen på Stortinget. I rapporten adresserer NHO hvordan Norge kan håndtere økende transportbehov mot 2040 under strammere økonomiske rammer og samtidig oppfylle klimamålene.

Her påpekes det at transportsektoren er avgjørende for Norges økonomi og daglig funksjon. Veier, jernbane, havner og luftfart binder sammen landsdeler og kobler Norge til resten av verden.

"Mobilitet 2040" har som mål å utforske hvordan teknologiske endringer og innovasjon kan forbedre transportsektoren i Norge ved å tilby bedre mobilitetsløsninger og mer effektiv bruk av infrastruktur og transportmidler. Rapporten, utarbeidet av Sprint Consulting og Beta Mobility på oppdrag fra flere NHO-foreninger og Abelia, benytter scenariometodikk for å gi en klarere forståelse av fremtiden i 2040 gjennom fire ulike scenarioer. Dette hjelper til å forstå hvilke faktorer som kan påvirke og forbedre evnen til å tilpasse seg fremtidens utfordringer.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS