Fra venstre Per Egil Sundbrei, medeier og innkjøpsansvarlig, og Sondre Sjong, sjåfør hos Sundbrei Transport som er et av selskapene som nå har fått støtte. Foto: Norsk Scania AS

Støtte til 134 nye bedriftsladere for tunge kjøretøy

En rekke norske aktører får nå til sammen 47,5 millioner kroner i støtte fra Enova til å etablere nye bedriftsladere.

Publisert

Støtten skal bidra til økt kjøp og bruk av tyngre elektriske kjøretøy, opplyser Enova.

Laderne skal etableres fra Tana bru i nord til Bergen i vest og Kristiansand i sør. Den geografiske spredningen av ladepunkter viser at tunge elektriske kjøretøy nå tas i bruk over hele landet. Én av aktørene som skal etablere nye ladepunkt, er Sundbrei Transport AS på Ål.

- Vi er glade for støtten til nye ladepunkter, og kan på bakgrunn av dette nå vurdere å bestille flere elektriske kjøretøy. Vi har ett kjøretøy i bestilling nå, og på sikt håper vi å kunne fase inn enda flere, sier daglig leder Finn Arne Sundbrei i Sundbrei Transport AS.

 - Totalt har Enova tildelt støtte til mer enn 750 dedikerte ladepunkt hos bedrifter så langt. Støtten til bedriftsladere varer ut 2024, så nå må alle transportører hive seg rundt og legge inn søknad før siste søknadsfrist i oktober, sier leder for landtransport, Marie Tranaas Skjærvik i Enova.

Hun legger til at også programmet Underveislading for tunge kjøretøy hadde søknadsfristfrist 15. april, og at det innen kort tid også vil bli klart hvem som skal bygge ut ladestasjoner på de aktuelle strekningene som ble lyst ut for denne runden.

Powered by Labrador CMS