Kan produsere tre millioner kWh

DSV har satt i drift sitt nye solcelleanlegg på lageret i Vestby.

Publisert

I fjor høst begynte DSV oppføringen av et stort solcelleanlegg på byggene til DSV Road og DSV Solutions i Vestby. Nå er anlegget klart, og kan totalt produsere 2,2 millioner kWh i året.

- Det er fantastisk å se resultatene av vårt bærekraftige arbeid. Dette er et stort steg for arbeidet vårt mot det grønne skiftet, sier Espen Hetland Hansen, ansvarlig for bærekraft i DSV Air & Sea, Road og Solutions. 

Til nå har anlegget produsert 292.000 kWh. DSV har også et solcelleanlegg på et annet bygg i Vestby (Vestby 2) som har produsert 134.303 kWh hittil i år. Total kapasitet på de to anleggene blir en årlig produksjon på rundt tre millioner kWh.

- Alt av strømmen som er blitt produsert har blitt brukt i egen produksjon og har bidratt til å redusere vårt CO2-utslipp med 214 tonn, sier Hetland Hansen.

Strømmen kommer godt med i driften til DSV. Byggene har et høyt energiforbruk på 2,5 millioner kilowatt på Vestby 1, og cirka 900.000 kilowatt på Vestby 2.

- Vi ser at vi får økt behov for energi i fremtiden; med tanke på ladestasjoner for våre firmabiler - og mest sannsynlig også for el-lastebiler. Samtidig er vi avhengig av å kunne lagre strømmen i fremtiden, slik at vi kan forbruke egenprodusert strøm året rundt, gjennom hele døgnet. Det er udiskutabelt at anleggene har enormt mye å si for vårt totale CO2-avtrykk, sa Hetland-Hansen da arbeidet med anleggene startet i fjor.

Powered by Labrador CMS