Julas sentrallager i Skara i Sverige, før den siste lagerutvidelsen.

Jula automatiserer sentrallageret

Element Logic fikk oppdraget med å effektivisere vareflyten på Julas sentrallager i Skara med en stor AutoStore-installasjon.

Publisert Sist oppdatert
Jula har gått for norskutviklet lagerteknologi ved sitt sentrallager i Skara.

Julas sentrallager i Skara på 175.000 kvadratmeter utstyres nå med AutoStore. Lagerløsningen integrerer effektivt de to ulike vareflytene – netthandel og butikkplukk – i ett enhetlig system.

Det er automasjonsleverandøren Element Logic som har installert løsningen, som omfatter 43.000 bokser, 55 roboter, ni karusellporter og tre transportbåndporter. Det er også rom for fremtidig utvidelse. 

Systemet tillater en dynamisk kapasitet på opptil 1500 bin-presentasjoner per time, noe som dramatisk øker plukkeffektiviteten fra tidligere nivå.

Voksende netthandel krever plukking

Det er Julas voksende netthandelssegment som gjør at behovet for mer effektive plukkeprosesser har blitt stadig mer påtrengende. De store avstandene innen lageret innebar at truckene måtte kjøre lange strekninger, og Jula sto overfor behovet for å komprimere lagerplassen og samtidig øke effektiviteten i både netthandelsplukk og butikkplukk.

– Autostore-løsningen fra Element Logic transformerer vårt lager til en av de mest avanserte logistikk-anleggene i regionen. Vi er nå bedre rustet enn noensinne for å møte kundenes behov med en effektivitet og presisjon som tidligere ikke var mulig, kommenterer Mikael Lennartsson Kellett, Logistics Director i Jula AB.

Automatiseringsløsningen er designet for å være fleksibel og kan utvides i tre retninger for å tilby muligheter for nye lagringsområder. Lagerhåndteringen optimaliseres også gjennom en programvareløsning fra Element Logic som muliggjør fleksible og skalerbare oppdateringer av systemet.

Powered by Labrador CMS