Havnekonferansen i Kristiansand 22. august vil få et internasjonalt preg, forteller Isabelle-Louise Aabel, kommunikasjonssjef i Kristiansand Havn.

Vil bli Nord-Europas viktigste

Havnekonferansen i Kristiansand har vokst år for år, og vender å blikket utover Norges grenser. 

Publisert

– Nå setter vi havneutvikling inn i et større europeisk perspektiv. Havnene i Nord-Europa er tett bundet sammen og har mange felles utfordringer. Havnekonferansen i Kristiansand skal løfte disse fram, sier Isabelle-Louise Aabel, kommunikasjonssjef i Kristiansand Havn.

I år arrangeres Havnekonferansen 22. august. Konferansen har siden oppstarten i 2013 utviklet seg til å bli en ledende havnekonferanse i Norge, og en viktig møteplass for den maritime næringen og for havnepolitikk.

– Interessen fra utlandet de siste årene fikk oss til å innse at det var behov for en havnekonferanse med en internasjonal agenda, sier Aabel.

Atle Johannessen, havnedirektør i Kristiansand og Isabelle-Louise Aabel på scenen under fjorårets konferanse.

Det går på engelsk og norsk

Den internasjonale satsingen gjør at konferansen blir delt, med en norskspråklig del før lunsj og en engelsk etter lunsj.

– Vi ønsker at gjerne at de internasjonale aktørene kan velge å komme på full dag, og da skal vi rigge noe eget til de på formiddagen. Men det er også mulig å komme til Kristiansand med fly på formiddagen, sier Aabel til MT.

Logistikk 2024

Hva: Vårens viktigste logistikk-konferanse
Hvor: Vika Kino, Oslo
Når: 29. mai, 09:00 - 16:00 
Hvem: Nina Stokke, Unil – Bjørn Christoffer Ottersen, Norgips – Rune Berg Stiansen, DSV – Ole Andreas Hagen, NHO LT - Runar Wiksnes, Virke – Sandra Bourbon, Bring Shelfless – Fredrik Bringager, Hive Autonomy – Merete Østby, Yara – Kent Olsson og Claes Jönsson, Consafe Logistics – Thomas Rønning Brødrene Dahl – Stig Løland, Tolletaten – Morten Høgberg, Kuehne+Nagel – Knut Gravråk, Vidar Karlsen, Grønt Skipsfartsprogram, NLF – Øyvind Ludt og Glenn Lund, Moderne Transport / Logistikk Inside
Tema: Grønn. Effektiv. Lønnsom
Vi ser på ulike fasetter innen logistikk som gjør bransjen bærekraftig på alle måter; internasjonale forsyningskjeder og – forstyrrelser, AI/KI, Vareeierundersøkelse, mangfold og innovasjon, automasjon, toll/Digitoll, ny teknologi. Blant annet.

For mer informasjon og fullstendig program: www.logistikk2024.no 

Ja, også blir det tidenes hyggeligste båttur på Oslofjorden etter det faglige programmet!

Konferansen arrangeres av Moderne Transport og Logistikk Inside i samarbeid med Logistikkforeningen.

 Sikkerhet og samarbeid skal være den røde tråden. Vi løfter fram spørsmål som handler om sikkerhet og beredskap, økonomiske rammevilkår for havneutvikling, samt næringsutvikling og innovasjon, sier Aabel.

Hun er spesielt stolt av at generalsekretæren i ESPO, The European Sea Ports Organisation, Isabella Ryckbost kommer.

– Hun vil legge vekt på hva Europa har behov for å den kritiske situasjonen vi står i. Å få henne på scenen rett i forkant av at vi skal se på et «globalt outlook», som løfter sikkerhetsaspektet noen hakk, tror jeg vil sette noen dype spor, sier Aabel.

Håper på 350 deltakere

Hun håper å få så minst 350 deltakere til konferansen og har et klart mål om å etablere konferansen som Nord-Europas viktigste havnekonferanse.

– Vi har tatt en ledig posisjon og den skal vi forsvare godt. Vi setter havneutvikling inn i et bredere samfunnsperspektiv og blir relevant for et større internasjonalt publikum. Havnekonferansen vil løfte Kristiansand Havn og hele regionen, sier Aabel.

Hele programmet er i ferd med å bli spikret i disse dager. Det blir innspill både fra rederier og fra vareeiere, og også de som driver havnevirksomheten fremover med innovasjon. 

Mer om konferansen og listen over bekreftede foredragsholdere finner du på www.havnekonferansen.no

Powered by Labrador CMS