POPULÆR STAND: Det var stor interesse for demoene Solwr kjørte av Grab i Birmingham.

Viste seg frem i Tyskland og England

Med robotløsningene Sort og Grab er Solwr på vei til å ta en posisjon som en lagerrobotleverandør å regne med.

Publisert

Solwr, som oppsto i 2022 da Driw og Currence Robotics slo sammen sine pjalter, har i vår presentert seg for både det tyske og britiske markedet, gjennom å stille ut på både Intralogistex i Birmingham i mars og under Hannover Messe i april.

HANNOVER MESSE: I Hannover hadde ikke Solwr med seg hardware-en, men knyttet likevel nyttige kontaker. Her står forretningsutvikler Lars Eilertsen (til høyre) sammen med Marco Cristofoli som er key account manager for software i Solwr.

I Hannover var Norge partnerland for messa, og hadde en egen nasjonal paviljong, som Solwr var en del av.  Solwr var invitert med av Innovasjon Norge som en leverandør av ledende teknologi klar for eksport til større markeder.

Hannover Messe har tidligere vært arrangert sammen med materialhåndteringsmessen CeMat, men de siste årene har logistikk-biten blitt faset ut og Hannover er blitt en mer ren industrimesse.

– Det var likevel ingen bom å være der, selv om vi kanskje ville hørt mer hjemme på Logimat. Vi fikk vist oss frem både til de andre norske selskapene som var der og til gjester. Vi knyttet mange kontakter både med noen potensielle kunder og leverandører,  med tyske konsulenter og tyske regioner som er ute etter å knytte til seg eksporterende bedrifter, forteller Lars Eilertsen som er forretningsutvikler i Solwr.

Ivrige briter

SELVGÅENDE: Grab er en mobil robot som kan plukke varer på opptil 30 kg til og fra en pall.

Intralogistex i Birmingham var i alle fall midt i blinken, og i England har Solwr allerede inngått avtale om å levere Grab-løsningen til James Hall & Co som er grossisten til rundt 600 SPAR-butikker i Nord-England.

Og flere kunder kan det fort bli i England. I løpet av besøket i Birmingham hadde Solwr en live plukkdemo med Grab hver halvtime på standen. Solwr opplyser at det genererte mer enn 300 leads som skal følges opp, blant annet alle nøkkelgrossistene inn dagligvarebransjen i UK.

– Vi reiser hjem trygg på at markedet har ventet på slik innovasjon lenge. Vi vil følge opp alle kontaktene de neste ukene, og teamet vårt vil bli enda travlere enn forventet, sa Torbjørn Krogen, administrerende direktør i Solwr Robotics etter messa i Birmingham.

Leverer fortløpende

Foreløpig har Solwr levert totalt fem Sort-roboter og tre Grab.

– Men vi har kontrakt på langt flere på Grab, vi leverer suksessivt, forteller Eilertsen.

Grab er levert til H.I. Giørtz i Ålesund, Asko Rogland og nevnte James Hall i England, mens Sort er levert ti Asko Vest, Asko Brumunddal, Asko Agder, Coops CLog og H.I. Giørtz. 

Blant kundene er altså Asko, men Norgesgruppen-grossisten er da også på eiersiden etter at de kjøpte seg inn i Solwr i fjor. Asko har vært sentral i utviklingen av Grab helt siden 2019. Kanskje ikke så rart siden Grab en mobil plukkrobot som kan håndtere tunge løft – noe som er midt i blinken for dagligvarebransjen.

- Det er ikke at Grab går så veldig mye fortere enn en manuell plukker, men den jobber kontinuerlig opp til 18 timer i døgnet og tar de tunge løftene. Den kan løfte opptil 30 kg tunge varer fra en pall på plukklokasjon, noe som er tungt i lengden for mennesker. Den tar lett for eksempel brett med øl og brus, sier Eilertsen.

Powered by Labrador CMS