MV Carmen hjelpes forbi ulykkesstedet av taubåter fredag 26. april, nøyaktig en måned etter at broen kollapset. Containerskipet MV Dali står fortsatt igjen på ulykkesstedet.

Endelig er Carmen fri

Etter en måned "fanget" i havnebassenget i Baltimore, har skipet MV Carmen fra Wallenius Wilhelmsen og andre skip endelig fått seile ut i åpen sjø.

Publisert

Kilde: Sal Marcogliano i YouTube-kanalen "What's going on in shipping",

Bilskipet MV Carmen forlot havnen den 26. april, assistert av taubåter, etter vellykket navigering gjennom en midlertidig dypvannskanal rett ved siden av containerskipet Dali, containerskipet som forårsaket brukollpasen i Baltimore forrige måned.

Skipet, som hadde vært holdt tilbake i Baltimore siden 26. mars på grunn av det tragiske sammenbruddet av Francis Scott Key-broen, er nå på vei til Manzanillo i Panama. Der vil det gjennomføre lasteoperasjoner før det gjenforenes med flåten og returnerer til sin planlagte handelsrute, melder Wallenius Wilhelmsen i en nyhetsoppdatering på sine egne hjemmesider.

Oppryddingsarbeidet i Baltimore pågår fortsatt, og skipstransitter vil være begrenset til de utpekte kanalene som er klargjort for skip med dypt skrog. Antallet transitter er regulert og ytterligere begrenset av den midlertidige tidsrammen som er tilgjengelig.

Wallenius Wilhelmsen vurderer fortsatt praktiske muligheter for at deres skip skal kunne entre havnen i det nåværende begrensede transittvinduet. Selskapet er likevel optimistisk med tanke på at full gjenåpning av kanalen vil skje etter planen.

Seks personer, alle anleggsarbeidere som jobbet på broen da den kollapset, omkom i ulykken. Det er igangsatt en etterforskning etter ulykken og mannskapet på MV Dali har enda ikke fått forlate skipet, melder shipingveteranen Sal Marcogliano i YouTube-kanalen "What's going on in shipping".  

Powered by Labrador CMS