Jan Knoph leder OneMed og har nå ansvaret for medisinsk forbruksmateriell til 20 kommuner på det sentrale Østlandet.

Skal levere for 2,2 milliarder

OneMed AS har for tredje gang vunnet anbudet om å levere medisinsk forbruksmateriell og beredskapslager til Oslo kommune og 19 andre kommuner i regionen.

Publisert

Logistikk 2024

Hva: Vårens viktigste logistikk-konferanse
Hvor: Vika Kino, Oslo
Når: 29. mai, 09:00 - 16:00 
Hvem: Nina Stokke, Unil – Bjørn Christoffer Ottersen, Norgips – Rune Berg Stiansen, DSV – Ole Andreas Hagen, NHO LT - Runar Wiksnes, Virke – Sandra Bourbon, Bring Shelfless – Fredrik Bringager, Hive Autonomy – Merete Østby, Yara – Kent Olsson og Claes Jönsson, Consafe Logistics – Thomas Rønning Brødrene Dahl – Stig Løland, Tolletaten – Morten Høgberg, Kuehne+Nagel – Knut Gravråk, Vidar Karlsen, Grønt Skipsfartsprogram, NLF – Øyvind Ludt og Glenn Lund, Moderne Transport / Logistikk Inside
Tema: Grønn. Effektiv. Lønnsom
Vi ser på ulike fasetter innen logistikk som gjør bransjen bærekraftig på alle måter; internasjonale forsyningskjeder og – forstyrrelser, AI/KI, Vareeierundersøkelse, mangfold og innovasjon, automasjon, toll/Digitoll, ny teknologi. Blant annet.

For mer informasjon og fullstendig program: www.logistikk2024.no 

Ja, også blir det tidenes hyggeligste båttur på Oslofjorden etter det faglige programmet!

Konferansen arrangeres av Moderne Transport og Logistikk Inside i samarbeid med Logistikkforeningen.

Kontrakten har en verdi på inntil 2,2 milliarder kroner over de neste seks årene, opplyser OneMed i en pressemelding.

OneMed leverer i dag medisinske forsyninger til over 90 kommuner i landet. Selskapet har hatt samarbeid med Oslo kommune og nærliggende kommuner helt siden 2016. Det er nå tredje gang selskapet vinner anbudet. 

– Jeg er veldig stolt over at OneMed for tredje gang er blitt betrodd det viktige ansvaret med å levere medisinsk forbruksmateriell og beredskapslager. Dette bekrefter vår posisjon som den fremste leverandøren av medisinsk materiell til kommunal sektor, sier Jan Knoph, administrerende direktør i OneMed.

Godt samarbeid med DB Schenker

Til Logistikk Inside forteller Knoph at det er DB Schenker som er partner på distribusjon. 

GODT SAMARBEID: DB Schenker er transportleverandør for OneMed, med fokus på utslippsfrie løsninger. Her fra 2021 da OneMed vant en tidligere kontrakt. Fra venstre: Peter Stangeland, tidligere markedsdirektør Schenker, Vibeke Vaagland, tidligere KAM Schenker, og Jan Knoph, administrerende direktør i OneMed.

– Vi bruker DB Schenker på all transport, og det har vi gjort i mange år og har vært veldig fornøyd med dem. Vi har et tett og godt samarbeid.

Knoph forteller videre at det har vært strenge tildelingskriterier for kontrakten, spesielt på miljø og klima, der Oslo kommune setter harde krav.

– Det ene er at det skal være utslippsfri transport. Det har vi selvfølgelig, gjennom mye bruk av Oslo City Hub og Alnabru-terminalen til Schenker. Så har det vært tildelingskriterier om hvordan man skal redusere transporten som sådan. Der har vi lagt inn flere elementer både med tanke på hvordan vi kan samordne transport. Vi jobber i et prosjekt med Oslo kommune som heter Move21, der vi ser på samleterminaler, for eksempel. Vi ser også på hvordan vi skal få leverandørene til å samarbeide om inntransport til vårt lager, for å få færre trailere på veien, sier Knoph.

OneMed setter også i gang utslippsfri transport fra Oslo havn opp til lageret på i Oslo Logistikkpark Gardermoen.

OneMeds nye lager på Gardermoen er bygget av Fabritius og har tradisjonell, manuell lagerdrift.

Lageret er for øvrig rundt 20.000 m² stort, og er BREEAM Very Good-sertifisering med blant annet solceller på taket, og er bygget av Fabritius. OneMed disponerer 7000 m² av lageret, mens søsterselskapet OneMed Services, som distribuerer helsemateriell til Helse Sør-Øst, disponerer resten.

Kø-utfordringer i Oslo

En utfordring de kommende årene med å distribuere i Oslo, er stengingen av Ring 1 i forbindelse med bygging av nytt regjeringskvartal. Her håper Knoph at kommunen kan være med på å se på løsninger for å gjøre distribusjonen enklere. 

– Det vi ser på nå er å kunne foreta leveranser utenom ordinære tider, for å unngå kø i forbindelse med stengingen av Ring 1 de enste årene. Vi hadde også gjerne sett at elektriske varebiler igjen kan få bruke kollektivfeltet – det bør det være plass til, mener Knoph. 

Den nylig inngåtte avtalen er den største kommunale kontrakten i landet dekker 18 prosent av Norges befolkning Avtalen er den største kommunale kontrakten i landet for medisinsk materiell. Totalt dekker avtalen 18 prosent av Norges befolkning, forteller Knoph. 

– Med OneMed som partner kan helsetjenestene forbedre pleiekvaliteten og redusere kostnadene på en bærekraftig måte. Vi jobber tett med kundene våre for å gi god informasjon og opplæring, etablere gode leveranseprosesser og utvikle produktsortimentet i tråd med helsetjenestens behov.

20 kommuner

Avtalen omfatter 20 kommuner i Oslo-området: Oslo, Lørenskog, Nordre Follo, Rælingen, Moss, Råde, Aremark, Marker, Skiptvedt, Vestby, Ås, Frogn og Nesodden. Med i avtalen er også Telemark Innkjøpssamarbeid med kommunene Midt-Telemark, Nome, Tokke, Kviteseid, Vinje, Nissedal og Seljord. 

I tillegg kommer de private virksomhetene i Oslo; Diakonhjemmet omsorg, Grefsenhjemmet, Jødisk Bo- og behandlingssenter og Vålerenga bo- og kultursenter. 

Oslo kommune har satt karensfrist til 8. mai og kontrakt er antatt å bli signert i midten av mai. Oppstart av kontrakten er planlagt til 1. september 2024.

Powered by Labrador CMS