Ikea samarbeider med Bring om hjemlevering, og kjøretøyflåten som leverer i Oslo er nå 100 prosent elektrisk.

Ikea med nullutslipp i Oslo

Innen 2025 skal all hjemlevering i Ikea– verden over - være utslippsfri. Målet er allerede nådd i Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom medlemskap i The Climate Group og EV100 har Ikea har forpliktet seg til å fremskynde overgangen til elektriske kjøretøy og gjøre elektrisk transport til den nye normalen innen 2030.

- Vi gjør mange tiltak for å bidra til en mer bærekraftig verden. Nullutslipp-transport i Oslo er en viktig milepæl for oss, og ved normal pågang klarer vi nå å levere hjem med 100 prosent elektriske kjøretøy. Vi jobber med å sikre at vi også skal ha gode back-up løsninger i situasjoner som krever det, sier Siri Norhagen, bærekraftsjef IkeaNorge.

Bring med på laget

Ikea har samarbeidet med Bring om hjemlevering i flere år og sammen har de jobbet målrettet for å få på plass elektrisk hjemlevering, de jobber også for å få på plass samme tjeneste i andre deler av Norge. Totalt 20 elektriske kjøretøy vil transportere IKEA-varer hjem til kundene, enten direkte fra varehus eller via Bring sin hub i Oslo.

- Vi er veldig glade å kunne utføre alle hjemleveranser fra Ikea i Oslo med elektriske kjøretøy. Rundt 40 prosent av kjøretøyene til Posten Norge går nå på fornybar energi og andelen øker fortløpende. For oss er det er viktig å ha ambisiøse samarbeidspartnere på miljøsiden og Ikea er definitivt en av dem, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge.

- Vi har fremdeles en jobb foran oss for å nå vårt endelige mål med å være 100 prosent nullutslipp i alle våre hjemleveringer innen 2025. Men med tett samarbeid med gode partnere de neste årene skal vi nå flere viktige milepæler på veien dit, avslutter Siri Norhagen.

25 prosent økning

Måten folk bor, lever og jobber på er i endring og kundene ønsker i større grad enn før å få levert ting rett hjem. Siden høsten 2020 har Ikea opplevd en 25 prosent økning i antall hjemleveringer.

- Vi ser både et ansvar og en mulighet til å være i front i skiftet mot grønnere transport. Vi ønsker å bidra med mindre utslipp og bidra til å bedre miljøet i byene. Ikeas hjemlevering i Oslo tilsvarer mer enn hver fjerde levering på landsbasis, og det at de nåer utslippsfrie er et viktig steg i riktig retning for både oss, kundene og miljøet, sier Siri Norhagen.

I tillegg til å jobbe med egen transport, har Ikea også installert hurtigladere ved alle varehus og vil øke antallet ladestasjoner i takt med det stadig økende behovet.

Powered by Labrador CMS