Ikea-sjef Carl Aaby tok første spadetak for møbelgigantens nye sentrallager i Vestby. Her flankeres han av adm. direktør Morten Raugstad i A Bygg Entreprenør (t.v.) og Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen (t.h.).

Første spadetak hos Ikea

Tirsdag 14. juni markerte Ikea første spadetak for det nye sentrallageret i Vestby.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rom ble ikke bygget på en dag. Det blir heller ikke IKEAS nye sentrallager på Stormåsan i Vestby. Først i 2024 venter Ikea-sjef Carl Aaby å kunne tilby en vesentlig kortere ledetid for hjemleveringene fra den svenske møbelgiganten.

For det er sluttkundedistribusjon som står i fokus i Vestby. Endrede kundevaner, med økt netthandel, og det at stadig flere kunder ønsker hjemkjøring av større produkter de har bestilt i IKEAs varehus.

Kan levere samme dag

Inntil lageret står ferdig vil de fleste av nettvarene bli distribuert ut fra Ikeas sentrallager i Jönköping. Med grensepassering, behov for omlasting og så videre medfører dette i prinsippet at ledetiden fra lager til kunde er minst tre dager. Når varene sendes ut fra Vestby vil store deler av Norge kunne betjenes med levering neste dag.

- Om bestillingene sendes inn tidlig på dagen er det også mulig med samme dags levering fra lageret i Vestby, forteller Carl Aaby til Moderne Transport. Svensken tiltrådte som administrerende direktør i Norge i fjor sommer og kom sist fra stilling som Chief Commercial Manager i Østerrike. Der var han med å etablere samme forsyningskonsept som nå rulles ut i Norge.

- Vi har stor tro på at vi vil høste de samme gode erfaringene som vi gjorde der, og som vi også har gjort andre steder, sier Aaby.

Lageret vil ha en grunnflate på 43.000 m2. Om behovet skulle melde seg kan det også utvides noe lagerareal på den 100 mål store utbyggingstomta som ligger helt øst i Vestby Næringspark Øst og har Leman som nærmeste nabo.

Har kontroll på innsatsvarer til bygget

Det er A Bygg Entreprenør, en av landets ledende entreprenører innenfor logistikk- og næringsbygg som vil stå for byggingen. Dette er samme selskap som blant annet har levert det nye sentrallageret til Europris i Moss.

- Grunnarbeider og betongarbeider begynner nå i sommer, før vi begynner med de første fasadearbeidene i november. Og bygget overleveres innflyttingsklart til Ikea i siste halvdel i 2024, forteller administrerende direktør Morten Raugstad. Han legger også til at det på det meste vil være 150 arbeidere i sving på tomta.

- Det er mye snakk om lange leveringstider på stål og andre innsatsvarer til byggebransjen. Hvor sikker er du på at tidsfristen holder?

- Det er jeg trygg på. Vi har sikret oss godt, og har god kontroll på dette. Men det er klart vi har merket at det har blitt lengre leveringstider. Vi har dermed måttet tilpasse oss og legger inn bestillinger tidligere enn før for å være sikret de leveransene vi trenger, forteller han.

A Bygg Entreprenør leverer uteområder og selve bygget. Kontrahering av lagerinnredning er i sluttfase for optimalisering av endelige løsninger.

Slik vil Ikeas nye sentrallager se ut når det står ferdig sommeren 2024.
Powered by Labrador CMS