Utsatte Risavika-boikott

Men foreløpig bare med en måned.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) ville sette i verk boikott av Risavika Terminal ved Stavanger fra 1. oktober, men har nå utsatt boikotten til 1. november. Årsaken til boikotten er en strid om tariffavtale.

NTF har ønsket å opprette en tariffavtale ved Risavika terminal etter at den faste tvistnemnda i fjor konkluderte med at terminalen var et tarifftomt rom. Det betyr at NTF har rett til å ta i bruk kampmidler for å gjennomføre sine krav. NHO Transport og Logistikk nektet å gå med på dette, og det førte til at NTF varslet boikott av terminalen.

Nå er partene på talefot.

- Vi har hatt konstruktive forhandlinger med NHO Logistikk og Transport og Risavika Terminal, og de er ikke lengre avvisende til å opprette tariffavtale med oss, sier 1. nestleder Lars M. Johnsen i NTF.

Da NTF truet med boikott, stevnet arbeidsgiverne NTF for Arbeidsretten med påstand om at boikott ville være ulovlig. Transportarbeiderforbundet vant saken i Arbeidsretten. Arbeidsgiverne brakte så saken inn for Oslo Tingrett for brudd på boikottloven, der de tapte på alle punkter og ble også dømt til å dekke saksomkostningene.

NTF varslet så at boikott ville gjennomført fra 1. oktober.

- Vi hadde forhandlinger i en positiv tone. Og så lenge det er forhandlinger, fant vi å kunne utsette den varslede boikotten, sier Lars M. Johnsen.

Forhandlingene om opprettelse av en tariffavtale skal nå fortsette på lokalt plan mellom Stavanger Havnearbeiderforening og Risavika Terminal.

Powered by Labrador CMS