Tom-Erik Østreng ny senior-topp

Logistikk-seniorenes nye leder, Tom-Erik Østreng. Foto: Per Dagfinn Wolden

En garvet samlaster med bred bransje-erfaring

Et halvannet år etter at Tom-Erik Østreng takket av som samlaster, etter nærmere 50 år i bransjen, ble han tirsdag denne uken valgt til logistikkseniorenes nye leder.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Østreng besto Kongeriket Norge på 1970- og 1980-tallet av mange «småkonger», hvorav de med størst makt var fylkenes Samferdselssjefer.

Nå er han selv blitt, kall det gjerne «småkonge», for Seniorgruppen i logistikkforeningen, Østlandet.

Den garvede samlasteren har fulgt utviklingen innen transport og logistikk i nærmere 50 år. I august 2020 gikk han over i pensjonistenes rekker.

Østreng som i alle år har representert utøver- og leverandørsiden har erfart både utfordringer og muligheter siden han startet i bransjen i 1972.

Etter to år i Nordiske Godssentraler gikk veien videre til 15 år i Linjegods, 17 år i Nor-Cargo og 14 år i Posten/Bring.

Nå lener han seg litt tilbake med sine betraktninger rundt transport- og logistikkutviklingen. Men når det er sagt, så følger han med i høyeste grad på det som skjer både nasjonalt og internasjonalt innen transport- og logistikknæringen.

Det er ikke for ingenting at Østreng kanskje er den som kan mest om samlasting i Norge i dag.

Han har vært med på flere milepeler i bransjen. Det være seg da Schenker i 2005 overtok alle aksjene i Linjegods AS. Eller i 2001 da Tollpost Globe solgte 50 prosent av aksjene til Svenske Posten, for så i 2008 å selge resterende 50 prosent til PostNord.

De store blir større

Den nye senior-lederen viser til at de store blir større:

I dag er Posten eier av Bring, PostNord er eid av svenske og danske Posten, DHL eies av Deutsche Post og DB Schenker av Deutsche Bahn. Og postselskapene i Frankrike, Nederland og Storbritannia er store innen stykkgods og pakker.

Og når vi spør Østreng om fremtiden får vi følgende som svar:

- En «gammel» mann skal være forsiktig med å spå, men det er en ting som er sikkert, så lenge det bor mennesker på denne kloden og det finnes bedrifter, trenger vi transport og logistikk for å overleve. Jeg håper at vi klarer å få nok norske sjåfører, at vi får enda mer miljø inn i tankesettet vårt. Det er dessuten av største viktighet at våre kunder innser at miljø koster, og at vi må dele på regninga. Det er dessuten viktig at vi klarer å utnytte bane og sjø mer enn i dag, sier Tom-Erik Østreng.

Og han har heller ikke lagt all sin kunnskap og viten om transport og logistikk på hylla, pensjonist til tross.

I rollen som Seniorgruppens leder har han nå full anledning til å fortsatt gi råd og tips til alle interesserte, sammen med de andre nestorene i bransjen.

Det nye styret

Tom-Erik Østreng, leder (tidligere nestleder), styremedlemmer: Arne Turtumøygard, Birger Solvang, Andreas Brevig, Tord Brun Knudsen, Terje Stuve (ny i styret).

Andreas Haugen går ut. Han har vært styremedlem siden Seniorgruppen ble etablert i 2006.

Powered by Labrador CMS