Logistikkprisen til Orkel

På Røroskonferansen ble Orkel, ved daglig leder Jarl Gjønnes, tildelt årets logistikkpris av Logistikkforeningen avd. Trøndelag.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I jurybegrunnelsen heter det blant annet at «Årets prisvinner er typisk norsk ved at virksomheten startet i det små, denne gangen i en liten smie. Reparasjon av teknisk utstyr for naboer og kjente med fokus på kvalitet og skreddersøm for kunden var hovedgeskjeften fra starten i 1949. Bestefar Johan startet det hele, men i dag har sønnen tatt over som administrerende, mens hans sønn igjen er fabrikksjef og med i ledelsen.  Det er altså tredje generasjon i en virksomhet som sysselsetter 85 ansatte og omsetter for 200 millioner kroner og med en meget god lønnsomhet.  I dag utvikler, produserer og leverer bedriften på verdensmarkedet fra samme sted, dog i nye og utvidete lokaler. De leverer til kunder i 50 land og opererer på alle kontinenter, innledet juryformann Rolf Aarland under lørdagens prisutdeling.

- De enkle, men effektive og driftssikre produktene som ble utviklet fikk raskt popularitet og ble et kjent merkenavn i Norge. Og med sete i bygda som i Norge er mest kjent for at potetene høstes i oktober samtidig som gullet deles ut var naturligvis landbruket markedet. Med innovasjon og kompetanse basert på erfaring fra egen gård har de ansatte utviklet geniale logistikkløsninger for norsk, og etter hvert hele verdens landbruk. De har 10 ansatte sivil ingeniører som kun driver med FoU, for å ligge i forkant, påpekte han videre.

- Nye metoder og teknologi for håndtering av gress fra årets prisvinner har satt preg på kulturlandskapet. Og nye innovasjoner har gjort det mulig å håndtere både løv, sagflis, støv og ikke minst søppel, og bidrar dermed til å skape en mer bærekraftig logistikk i verden. Deres maskiner og løsningsorienterte logistikk har gjort det mulig å utnytte produkter som ellers hadde gått til spille, og det har spart store kostnader for landbruket. Begrepet returlogistikk får her betydning, understreket Aarland.

- Årets prisvinner har også valgt å ta egen medisin; gjennom målrettet utvikling har logistikken i egen virksomhet blitt kraftig ryddet opp i og forbedret, noe som vil sikre framtidig industriproduksjon i landbruksbygda. Prisvinner tar også ansvaret for framtidig kompetansebygging innen logistikk, og er aktiv bidragsyter gjennom forelesninger og omvisninger for studenter ved NTNU, sa han videre.

Powered by Labrador CMS