Jan Erik Evanger (til venstre), daglig leder i APX Systems, og Fredrik Goborg, prosjektleder, viser frem terminalløsningen i innkjøpssystemet
Jan Erik Evanger (til venstre), daglig leder i APX Systems, og Fredrik Goborg, prosjektleder, viser frem terminalløsningen i innkjøpssystemet

Storkontrakt til APX Systems

Skal levere et digitalt lager-, logistikk- og innkjøpssystem til blant andre Sykehjemsetaten, Helseetaten, frivillige organisasjoner og private sykehjem i Oslo kommune.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

APX Systems spesialiserer seg på intelligente programvareløsninger for blant annet produksjon, lagerlogistikk, transport og helsehus. Nå har de videreutviklet logistikksystemet sD2 logistics og den digitale innkjøpsfunksjonen med utvidet funksjonalitet, rettet mot ulike leverandører til Sykehjemsetaten i Oslo kommune.

Prislappen er på nærmere 40 millioner kroner, og det nye systemet vil bidra til god flyt av både varer og data, samt bedre bruk av arbeidskraft.

- Snakker sammen

Jan Erik Evanger, daglig leder i APX systems, forklarer hvordan den nye løsningen deres fungerer:

– Innkjøpsfunksjonen i logistikksystemet gjør at man kan foreta bestillinger direkte mot elektroniske varekataloger. Systemene til mottaker og leverandør snakker sammen, og når leverandøren sender varer til helsehusene, kan de motta dem ved å scanne strekkoder med terminaler vi utstyrer dem med. Mottaket registreres direkte mot innkjøpsordren.

Ifølge Evanger gir det nye systemet mye mindre papirarbeid enn det etaten har i dag, og gir lite rom for feil. Samtidig sørger løsningen for god flyt av varer og data, fordi færrest mulig personer er involvert i prosessen.

– Med logistikksystemet får vi lagerlagt alle varer, noe som gir oss full oversikt over datostyring. Det muliggjør også sporing, noe som er viktig av sikkerhetsmessige årsaker. Det er for eksempel viktig å kunne følge opp leveranser av mat som jo går ut på dato, men også andre varer generelt. I logistikksystemet vårt er lageret også alltid oppdatert med riktig volum.

Forenkler arbeidsoppgaver

Vibeke M. Austria er prosjektleder i Sykehjemsetaten, avdeling for kvalitet og utvikling. Hun sier at systemet vil bidra til forenklede arbeidsoppgaver knyttet til varebestilling og -mottak og logistikkoppgaver for institusjonens ansatte. Det vil også forbedre ressursforvaltningen og redusere svinn og fryst lagerkapital ved den enkelte institusjon.

– Elektronisk lagerstyring skal bidra til at vi etterlever samkjøpsavtaler og får økt bevissthet knyttet til gunstige produktvalg, og vil forbedre institusjonens totale kostnadseffektivitet. Frigjorte ressurser blant pleiepersonalet knyttet til varebestilling og -mottak vil kunne tilbakeføres til pleierelaterte arbeidsoppgaver, forklarer hun.

Powered by Labrador CMS