PSA Group i samtaler om å kjøpe Opel
(Bilde: RICHARD KIENBERGER)

PSA Group i samtaler om å kjøpe Opel

PSA produserer i dag Peugeot, Citroën og DS-biler. Nå skal kosernet være i samtaler med General Motors (MG) om å kjøpe bilprodusenten Opel.

Dette melder Automotive News.

- PSA bekrefter at organisasjonen utforsker en rekke mulige strategiske løsninger med GM med mål om å øke profitten og organisasjoneeffektiviteten. Dette inkluderer et potensielt oppkjøp av Opel, sier talsmann Bertrand Blaise ifølge nettstedet.

En sammenslåing av PSA og Opel gi en bilprodusent med 16 prosent av det europeiske markedet. Bare Volkswagen Group vil være større.

Ifølge en kilde Automotive News kjenner til, ønsker PSA adgang til Opels tekniske løsninger inkludert elbil-teknologien til Opel. For GM representerer salget en mulighet til å forlate det europeiske markedet.

GM har kontrollert Opel siden 1929, men har de siste årene slitt med konkurrenter som bygger billigere biler i samme segmenter som Opel.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen