Forsvaret inngår beredskapsavtale med Bertel O. Steen.
Forsvaret inngår beredskapsavtale med Bertel O. Steen. (Foto: Forsvaret)

Bertel O. Steen styrker Forsvarets logistikk

For å sikre tilgang på reservedeler og kompetanse i fred, krise og krig, inngår Forsvaret en avtale med selskapet Bertel O. Steen AS.

Avtalen ble undertegnet av administrerende direktør, Petter Jansen i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), administrerende direktør i Bertel O. Steen Holding AS, Stian Skrefsrud og administrerende direktør i Bertel O. Steen Industri, Geir Remmem, i Oslo den 8. mars, og har en varighet på inntil syv år, melder selskapet i en pressemelding.

Signering av avtalen mellom Forsvaret og Bertel O. Steen. Fra venstre: Petter Jansen, adm. dir Forsvarets logistikkorganisasjon, Stian Skrefsrud, adm. dir i Bertel O. Steen Holding og Geir Remmem, adm. dir i Bertel O. Steen Industri. Bilde: Lars Hallingstorp

Bertel O. Steen skal etablere et beredskapslager for reservedeler til Forsvarets kjøretøy og annet materiell som de har tilknyttet sin portefølje.

Dette innebærer blant annet reservedeler til feltvogn, beltevogn, og enkelte pansrede kjøretøy, samt motorer til en rekke av Forsvarets kjøretøy og fartøy. Selskapet forplikter seg til å ha en beredskap av reservedeler som tilfredsstiller Forsvarets krav.

Avtalen innebærer at utvalgte mekanikere fra hele forhandlernettet i Bertel O. Steen, inkludert landbruksmekanikere fra datterselskapet A-K maskiner, stilles til rådighet for Forsvaret etter behov.

- Forsvaret har hatt et godt samarbeid med Bertel O. Steen i mange år. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en beredskapsavtale som sikrer Forsvaret tilgang på selskapets logistikkressurser, ikke bare i fred, men også i krise og krig, sier Jansen.

Avtalen er en del av det pågående arbeidet i Forsvaret med å forbedre logistikkberedskapen, for å gi raskere reaksjonstid, lengre utholdenhet og høyere beredskap.

Gjennom beredskapsavtaler med norske, sivile logistikkbedrifter, sikrer Forsvaret seg fleksibel tilgang på ressurser både i fred, krise og krig. Forsvaret har tidligere inngått slike avtaler med selskaper som Wilhelmsen, Grieg og Bring.

Fra internasjonal industri til containerlogistikk

- Logistikk bør være viktig for en vareeier. Mange bestiller varene fritt levert hos seg, og tenker ikke over at transportkostnaden kan være en stor del av varekostnaden. Å bruke litt tid på å sjekke alternative transportløsninger, kan gi store besparelser på sikt. Les hele saken

Til toppen