Dette bildet tok politihelikopteret på fredag. Nå har brannen blusset opp igjen.
Dette bildet tok politihelikopteret på fredag. Nå har brannen blusset opp igjen.

Asko-brannen har blusset opp igjen

Brannen ved Norges største lager fortsetter, og politiet ber folk i nærområde lukke vinduene.

Fredag tok Askos gigantiske lager i Vestby fyr, trolig etter at en truck begynte å brenne. 

Les også: Landets største matvarelager tok fyr

Siden da har brannvesenet drevet etterslukking, men tirsdag formiddag blusset brannen opp igjen. 

Brannvesenet og politiet er på stedet for å kjempe mot brannen, og får blant annet hjelp av en flyplassbrannbil fra Rygge.

Røykutviklingen på stedet er stor, og politiet ber på Twitter om at folk i nærområdet som blir eksponert for røyk må lukke vinduer/trekke unna.

Veiene rundt lageret er sperret ved 12-tiden tirsdag, og tungtransport som skulle hente varer fra andre deler lageranlegget slipper ikke inn på området.

Asko er Norges største grossist og leverer dagligvarer til Norgesgruppens butikker i tillegg til store deler av restaurantbransjen.

Delingsøkonomi i logistikkbransjen

Selve fundamentet i DHL er bygd på delingsøkonomi. I starten hendvente DHL seg til privatreisende med gratis flybilletter i bytte mot en del av den tillatte bagasjekvoten for å transportere nødvendige dokumenter til klarering av sjøfrakt på destinasjonen. I en tid hvor det var et problem at containertrafikken bidro til både økt tempo og volum i sjøfrakten klarte DHL på den måten å få det originale konnossementet fram lenge før containerskipene la til havn. Så snart dokumentene hadde landet, fraktet et kurernettverk de nødvendige papirene til den endelige destinasjonen. Les hele saken

Til toppen