Styreleder Ole. A. Hagen i TØI er på jakt etter ny TØØI-sjef. Her sammen med styremedlemmene Grete Skundberg (Kolumbus), Tomas Svensson (Generaldirektør VTI), Ola H. Strand (tidl. adm. dir. Coop/SAS) og Kjersti Øksenholt (ansatte-repr/forsker).

TØI jakter ny sjef

Transportøkonomisk Institutt (TØI) jakter etter ny administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styreleder Ole A. Hagen i ansettelsesutvalget leder arbeidet med å finne den som skal erstatte svenske Gunnar Lindberg, og som har sagt opp stillingen.

- Vi har hatt en god runde for å finne en HR-partner som kan bistå med rekrutteringen og search - og valget falt på Visindi, sier Ole A. Hagen som reklamerer med følgende:

- TØI har en rik og interessant historie, men vi står først og fremst foran mange muligheter innen samferdselssektoren i Norge. Det er betydelig interesse for feltet, fra næringslivet, myndighetene, brukerne og media. Vi investerer for mer enn 100 mrd norske kroner i året - så det er åpenbart behov for å investere klokt.

Hagen understreker også at nyttekostnadsanalysene er bare ett av verktøyene TØI har utviklet for å kunne prioritere mellom ulike investeringsprosjekter.

TØI har verdensledende ekspertise innen trafikksikkerhet og miljøperspektiver, og er lokalisert i forskningsparken ved Blindern sammen med bl.a. Cicero og NIVA.

- Innen innovasjon og internasjonalt samarbeid er det mye spennende på gang. NHO erfarer stadig at bedriftene har samferdsel på topp i sine prioriteringer, forteller Hagen.

Covid-19-betydning

Han understreker også at korona-situasjonen har hatt stor betydning for samferdselsfeltet.

– Det være seg stengte grenser, ønske om at forbrukere ikke skal reise kollektivt å ha hjemmekontor, stengte havner og flyplasser. Dette gir store muligheter for å forske på atferd under krise- og pandemisituasjoner, etterspørsels- og atferdsstudier, sier Ole A. Hagen som også er kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord AS.

Kort om TØI:

TØI er et nasjonalt senter for samferdselsforskning med ansvar for å drive og fremme forskning til nytte for norsk samfunns- og næringsliv. TØI skal også formidle informasjon om forskningsresultater og bidra til at forskningsresultatene blir nyttiggjort i samfunnet gjennom samarbeid med brukerne.  TØI ble opprettet i 1958, og ble en fristilt privat stiftelse i 1986. Instituttet mottar basisbevilgning fra Norges forskningsråd. Omsetning ca. 128 mill. kroner og ca. 85 forskerårsverk (+ 100 ansatte).

Powered by Labrador CMS