Vil stenge for tungtransport

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) vil stenge dårlige veier for tungtrafikk.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er av hensyn til trafikksikkerheten at OFV oppfordrer veimyndighetene til å vurdere stenging av dårlige veistrekninger i perioder når traffikken er på sitt verste.

Direktør Øyvind Solberg Thorsen sier til P4 Nyhetene at det å skille tung og lett trafikk bør diskuteres som en midlertidig løsning frem til veiene er utbedret.

- I påvente av at alle veistrekninger blir utbedret, så må vi ta i bruk kreative løsninger, sier Solberg Thorsen.

Flere europeiske land har gode erfaringer med å stenge veier for tunge kjøretøy i perioder når det er mye trafikk. Dette bør også diskuteres her til lands og en av veiene man bør se på er den svært ulykkesutsatte Riksvei 3 gjennom Østerdalen, mener Solberg Thorsen.

- Her har man faktisk mulighet til å sende lastebilene i en retning, fra Oslo til Trondheim opp Østerdalen og ned Gudbrandsdalen, sier han.

- Da vil man sikre at ikke like mange tunge biler er på veien, når det er veldig mange personbiler på veien, sier Solberg Thorsen.

Dårlig forslag

- Et dårlig forslag, sier adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund.

Han understreker at idéen må utredes om den skal realiseres, og at det må avklares hvem som skal ta kostnadene ved en slik løsning.

- Vi har tatt til orde for at arbeidstilsynet kan gå inn å stenge veier ved dårlig vedlikehold, dårlige arbeidsforhold eller kjøreforhold. Men det å stenge nyttetransport ute av veien for at hyggetransporten skal komme raskere frem høres ut som en fryktlig dårlig ide, sier Mo.

Powered by Labrador CMS