MERKET: Eirik Norman Hansenhar dilla på dingser, og har fåttinjisert en NFC-chip i hånda.- Foreløpig har den begrensetbruksområde, men dettekommer, sier han.

- Ta en sjanse og prøv noe nytt

TUT OG KJØR: For å lykkes i dagens stadig endrende verden, må du trolig gjøre en «omkalfatring» og i tillegg trenger du «snubleflaks». Det tror Eirik Norman Hansen, trend- og dingseguru hos Itch Norway.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Nima-dagene på Ullevaal Business Class helt i slutten av mars handlet mye, ikke uventet, om fremtiden og digitaliseringen som kommer.

- Vi hyperadapterer som aldri før - vi er ikke lenger redde for nye teknologi, sa Eirik Norman Hansen i sitt foredrag. Han peker på at en lang rekke digitale tjenester vi tar for gitt i dag, som for eksempel å kjøpe billetter med mobilen, ikke fantes for bare fem år siden.

Ny-ord

Norman Hansen er nylig ansatt CEO i Itch Design og har et brennende engasjement for digital strategi, løsninger og makten brukeren har fått ovenfor måten bedrifter driver forretninger. Han tok utgangspunkt i tre engelske trendord: Dispruption, Serendipity og Robotics. Før han gjorde et forsøk på å oversette uttrykkene til norsk.

- Disruption har jeg oversatt med det gode gamle uttrykket «omkalfatring». Serendipity blir «snubleflaks», mens robotics vel sier seg selv, sier han. Dette er tre trender Norman Hansen mener driver utviklingen i en stadig mer sammenkoblet og automatisert verden.

- Det er viktig å ta en sjanse og prøve noe nytt. Hvis ikke havner du i bakevja. Og dette vil også gjelde B2B-handelen, ikke bare mot forbrukerne. Det er jo ikke sånn at B2B er et lukket sted der nyheter ikke kan komme, sier han.

- Det er ikke noe å lure på. Dette kommer. Det er smart å begynne med det jo før jo heller, sier han.

Chip i hånda

Selv er Norman Hansen nysgjerrig på alt nytt. I høst fikk han injisert en NFC-chip  under huden i hånden. NFC står for Near Field Communication og er samme type chip du finner på et inngangskort, i mobile betalingsløsninger eller i nakken på katten din.

Foreløpig har den begrenset bruksområde, men i fremtiden kan en chip under huden brukes til å starte bilen, låse opp inngangsdøra eller knytte kontakt, tror Norman  Hansen.

Chiper med ytterligere funksjonalitet kan også overvåke en persons helse, eller om en  sjåfør er i ferd med å sovne bak rattet eller ikke overholder kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Den kan finne ut om personen som prøver å starte en bil er påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Det er bare fantasien som setter grenser.

Trenger tillitt

- Personvernet må selvsagt tas på alvor, og sikkerheten må tas på alvor. Men sånn har  det alltid vært. Det handler om tillit, sier han og trekker en parallell til den lokale kjøpmannen i gamle dager.

- Larsen som drev S-laget på hjørnet i gamle dager visste også mye. Han visste hvem som drakk for mye, og hadde god kontroll på hvem han kunne la handle på krita, sier han til MT.

- Dagens bedrifter må vise seg tilliten verdig på samme måte. Slutter jeg å stole på et selskap, går jeg et annet sted, sier han.

Powered by Labrador CMS