– Etableringen av stasjon på Gardermoen gir anledning til å konkurrere om handlingsavtaler med andre flyselskap i fremtiden, sier kommersiell direktør Kjell Ivar Maudal i WGH. Foto: Per Dagfinn Wolden

Endelig bakkekontroll på Gardermoen

Widerøe Ground Handling AS (WGH) etablerer seg på Oslo lufthavn Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er et faktum etter at Norges største ground-handler har vunnet anbudet i konkurranse med flere tilbydere.

Dette skjer snart 13 år siden Widerøe Handling var etablert på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Sist WGH handlet for Widerøes Flyveselskap var i perioden 8. oktober 1998 - 31. september 2008.

Den 42. i rekken

WGH starter allerede nå planleggingen av sin nye stasjon slik at den er klar for driftsstart fra 1. mai 2021, den 42. i rekken av handlingselskapet stasjoner i Norge.

Kommersiell direktør Kjell Ivar Maudal i WGH understreker at kontrakten ble vunnet på kommersielle vilkår, til tross for at kunde og leverandør er del av Widerøe-konsernet.

- Widerøe Ground Handling er imidlertid svært glade for å ha vunnet denne avtalen. Vi kommer til å sikre at alle forberedelser settes i gang umiddelbart, slik at WGH sikrer at Flyselskapet og deres kunder får den service vi har avtalt fra første dag, sier Maudal som også forteller at det i perioden frem til oppstart skal rekrutteres ansatte, og som må være på plass i god tid før oppstart.

Widerøe Ground Handling AS etablerer seg på Oslo lufthavn Gardermoen.

– Etableringen av stasjon på Gardermoen gir anledning til å konkurrere om ytterligere handlingsavtaler med andre flyselskap i fremtiden, sier kommersiell direktør Kjell Ivar Maudal i WGH.

Pandemi-utfordringer

Widerøes Flyveselskap har under Covid-19-pandemien hatt 5500 flybevegelser på Oslo lufthavn, mot normalt ca. 7000 årlige flybevegelser.

Dette betyr en nedgang fra 27 til 16 flyvinger på hverdager.

Norges største ground-handler, Widerøe Ground Handling AS, har 1800 ansatte og omsatte i 2019 for over 1,1 milliarder kroner.

Selskapet er en del av Widerøe-konsernet som eies av Torghatten ASA med 66% og Fjord 1 med 33%.

Powered by Labrador CMS