CargoNet øker tilbudet fra tre til fire avganger daglig på Nordlandsbanen.

Forsterker godstilbudet på Nordlandsbanen

CargoNet øker togtilbudet gradvis fra dagens tre daglige avganger til fire daglige avganger på Nordlandsbanen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som et resultat av stor pågang på skinnegående godstransport og økt kapasitet mellom Oslo og Nordland, har CargoNet i samarbeid sine kunder besluttet å øke med ytterligere en daglig avgang på Nordlandsbanen.

Dette skjer kun ett år etter at kapasiteten også i fjor ble utvidet. Med dette har kapasiteten blitt tilnærmet doblet på et drøyt år. Behovet har oppstått etter påtrykk fra næringsmiddelkjedene, oppdrettsnæringen, og ikke mist som en konsekvens av etterspørsel etter bærekraftige transportløsninger.

Tilbudet økes i første omgang med en ukentlig avgang fra november, og deretter vil frekvensen økes suksessivt. I månedsskiftet februar/mars vil CargoNet kjøre alle ukedager med 4 daglige avganger i begge retninger på Nordlandsbanen. Toget har hurtig fremføring, og strekningen Oslo-Fauske tilbakelegges på drøyt 20 timer.

- Vi er svært glade for den store interessen vi nå ser på Nordlandsbanen. Vår opplevelse er at bærekraft og trafikksikkerhet verdsettes høyt hos kundene når de nå ønsker å legge over fra bil til tog, uttaler Carl Fredrik Karlsen, konstituert administrerende direktør i CargoNet.

Det nye toget alene sparer miljøet for om lag 50.000 tonn CO₂, i tillegg til økt trafikksikkerhet på veiene som følge av redusert tungbiltrafikk.

Powered by Labrador CMS