NLF tordner mot Enovas beslutning om å fase ut støtteordning for investeringer i biogass-lastebiler og elektriske varebiler.
NLF tordner mot Enovas beslutning om å fase ut støtteordning for investeringer i biogass-lastebiler og elektriske varebiler.

NLF: Ikke til å tro!

– Enovas beslutning om å fase ut støtten til investering i biogass lastebiler og elektriske varebiler er komplett uforståelig, tordner Geir A. Mo, administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund.

Publisert Sist oppdatert

Enova melder at de kutter støtten til elvarebiler, samtidig som de også kutter støtten til biogasskjøretøyer.

– Vi er langt fra målene om utslippskutt – og i stedet for å fremme incitamenter som vil bidra til økte kutt, kutter de i de få ordningene som finnes. Vi legger uten videre til grunn at beslutningen er forankret i regjeringen, noe som setter regjeringens politikk i et underlig lys, sier Mo til NLFs egne hjemmesider.

Han mener det virker som om Enova er mer opptatt av finanspolitikk i stedet for klimapolitikk.

– I fjor kuttet de ordningen med støtte til utbygging av biogass-fyllestasjoner og overlot til markedet å ordne opp. Nå kutter de støtten til investeringer i biogassbiler og sier det samme. Og det etter en vinter der salgstallene har tatt seg noe opp. Resultatene frykter vi blir økte utslipp – ikke lavere, understreker Mo.

Han understreker at næringslivet trenger forutsigbarhet.

– De trenger å vite at de kan investere i grønt utstyr og at infrastrukturen er på plass. Gang på gang får vi løfter om det. Og gang på gang brytes løftene. Vi er forferdelig skuffet i dag og konstaterer at de som ønsker et grønt skifte i transportnæringen nok en gang har fått seg et skudd for baugen, sier NLF-direktør, Geir A. Mo, som legger til at det tryggeste trolig er diesel, i mange år enda.

Powered by Labrador CMS