IKEA utsetter logistikkbygg.
IKEA utsetter logistikkbygg.

IKEA utsetter logistikkprosjekter

IKEA utsetter pilotprosjekt med nytt vare- og logistikkbygg på Forus i Stavanger som blant annet skal inneholde nytt, automatisert lagersystem.

På grunn av forsinkelser i utviklingen, utsettes også byggingen av varehusene i Vestby og Larvik/Sandefjord.

Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av endringer i markedet og kundenes handlemønster, opplyser IKEA.

Satser på eksisterende

– For at IKEA skal fortsette den suksessen vi har hatt i Norge, kreves det en bærekraftig vekst inn i fremtiden. I dag vokser vi fortsatt, men ikke like raskt som vi ønsker. Derfor vil vi inntil videre fokusere for fullt på eksisterende virksomhet fremfor å ekspandere til nye områder, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i IKEA Norge.

– Kundenes handlemønster og konkurransen i markedet har endret seg betraktelig de siste årene. Vi følger disse endringene og er i gang med en utvikling av IKEA-konseptet, sier Thommesen.

Reguleringsprosessen for de planlagte varehusene i Tromsø og Ålesund fortsetter som planlagt.

Tiltak for tryggere vegtransport

Våren med fuglekvitter, bjørkeløv og markblomster er her for fullt. Likevel bør vi ikke glemme det som skjer hver vinter, nemlig at en rekke vogntog kjører seg fast eller kjører av vegen. Enten fordi bilene ikke er skodd for norske vinterforhold eller fordi sjåførene ikke har nødvendige ferdigheter til å kjøre på vinterveger - eller en kombinasjon av dette. Les hele saken

Til toppen