Dårlig arbeidsflyt koster 3000 timer i året

  I en bedrift med 50 ansatte kan nesten halvannet årsverk spares inn gjennom effektivisering av arbeidsflyten.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Effektiv arbeids- og vareflyt er det lager- og distribusjonssentraler lever av, og lagerbedriftene er under stort press for å effektivisere. En undersøkelse gjort av Intermec sammen med det amerikanske undersøkelsesforetaket Vanson Bourne, viser også at det er mye å spare.

250 sjefer med ansvar for hele bedriftens leveringskjede, lager og distribusjon er intervjuet, og 60 prosent er enig i at «det er mulighet for store tids- og kostnadsbesparelser ved bare å redusere arbeidsflyten med noen sekunder.»

Taper halvannet årsverk

Undersøkelsen viser at hver ansatt i løpet av et åttetimers skift i gjennomsnitt taper 15 minutters produktivitet på grunn av ineffektiv arbeidsflyt. Det tilsvarer 58 timer per år, og rundt åtte arbeidsdager i året. Med 50 ansatte blir det nesten 3000 timer i året – drøyt halvannet årsverk.

Majoriteten av de sjefer som ble spurt, oppgir at de mest ineffektive arbeidsmomentene i løpet av et åttetimers skift er pakking og lasting (20 prosent), tett fulgt av plukking og lagerstyring (begge 18 prosent).

Blant de ansvarlige i bedrifter som nylig har gjennomført en oversikt over arbeidsflyt og -momenter, mener de fleste at plukking og lagerstyring er de områder der det er lettest å oppnå besparelser.

Tror på ny teknologi

Når de blir spurt om hvordan resultatet kan forbedres på lageret og distribusjonssentralen, svarer nesten 90 prosent at de tror investeringer i ny teknologi skulle gjøre det mulig å gjenvinne tap av tid og øke produktiviteten.

– Lagersjefer står overfor store utfordringer vedrørende kostnadsbesparelser, noe som betyr at de ikke har råd til å la mye sløsing med tid fortsette, sier Bruce Stubbs, Intermecs Industry Marketing Director for virksomheten innen distribusjonssentraler.

 

Powered by Labrador CMS