DSV Solutions nye lager i Vestby er så vidt tatt i bruk. Helt bak til høyre sees det automatiserte lageret som DSV Solutions flyttet inn i for to år siden.

DSV overtok nytt Vestby-lager

DSV Solutions vokser og flytter i løpet av høsten inn i 40.000 nye kvadratmeter i Vestby.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er bare to år siden DSV overtok sine to nybygg i Vestby, der DSV Solutions har et stort og svært automatisert lager, mens DSV Road har en stor terminal. Forrige uke overtok DSV sitt tredje bygg i Vestby, et nesten 40.000 m² stort nybygg oppført av Bulk Industrial Real Estate.

Ulf Erik Krüger Solheim i DSV Solutions gleder seg over å få samlet mye av virksomheten i Vestby.

– Vi vokser vet du. Vi har hatt en veksttakt på 25 prosent de siste årene. Vi trenger rett og slett mer areal, forteller administrerende direktør i DSV Solutions Ulf Erik Krüger Solheim.

Solceller og bærekraft

Det nye bygget består av 32.000 m² lager, 6000 m² mesanin og 600 m² kontor- og personalfasiliteter. Det nye bygget skal miljøsertifiseres i henhold til BREEAM-NOR Very Good og ha solceller på taket for å forsyne anlegget med egen grønn fornybar strøm. Estimert årlig solcelleproduksjon på cirka 800.000 kWh.

I løpet av høsten skal DSV Solutions flytte den virksomheten de har igjen ved sitt anlegg på Kløfta til Vestby.

– Vi hadde tenkt å flytte ut av Kløfta tidligere, men måtte beholde lageret fordi vi vokste såpass som vi gjorde, forteller Krüger Solheim.

DSV Solutions tilbyr og administrerer forsyningskjedeløsninger og logistikkløsninger for tusenvis av selskaper. Med det nye bygget i Bulk Park Vestby, sikrer de en strategisk plassering i henhold til nasjonale innfartsårer som E6 og samt nærhet til Oslo slik at transporttiden kortes ned og effektiviseres.

Manuelt

Det nye lageret blir et svært manuelt lager, i motsetning til DSV Solutions anlegg noe hundre meter lenger syd (Vestby 1).

– I det nye anlegget blir det manuelle operasjoner. Vi må ha den fleksibiliteten for kundene våre. Nå har vi et AutoStore-anlegg på Vestby 1, i tillegg til et automatisk palleanlegg, men kundene våre har behov for ulike fasiliteter. Da kan i ha stor grad av fleksibilitet i det nye bygget, med standard reoler og litt åpne arealer. De to anleggene utfyller hverandre, og vi kan fortsette veksten både innen manuell og automatisk håndtering, forteller Krüger Solheim.

Foreløpig har DSV Solutions nå litt rom til å vokse.

– Vi tar med oss hele porteføljen av kunder fra Kløfta, og implementerer noen nye. I tillegg har vi kapasitet til å vokse, sier Krüger Solheim.

Fokus på hjemmemarkedet

Mens DSV Solutions nå har rundt 80.000 m² i Vestby, er det lite i internasjonal DSV-målestokk. DSV Solutions nye 3PL-fasiliteter i Landskrona som åpner i 2024 skal tilby lagerarealer på 225.000 m², og blir et av Nordens største logistikkanlegg. Men i motsetning til DSVs store anlegg i Danmark og Sverige, henvender Vestby-anlegget seg først og fremst til nasjonale kunder.

– Den aktiviteten vi har i Norge er først og fremst basert på hjemlige kunder, og kunder som trenger å dekke Norge som hjemmemarked. Det er hjemmemarkedet som står i fokus, selv om det er noe eksport, sier Krüger Solheim.

Det er som nevnt Bulk Industrial Real Estate som har oppført DSVs nye bygg. De spesialiserer seg på standardiserte byggeprosesser og bygningsmodeller for å sikre forutsigbarhet og garantere for grønne løsninger. Bygget er et relativt standard Bulk-bygg, og er bygget med tanke på bærekraft. Utslipp under bygging ble redusert ved å benytte fjernvarme for byggvarme istedenfor den tradisjonelle løsningen med propan.

Vice president Sales & Operations i Bulk, Dag Klem, forteller om store interesse for logistikkeiendom i Vestby.

Plass til flere

Bulk gjorde sin første tomteinvestering på Vestby allerede i 2008.

- Vi har siden da utviklet logistikkbygg på til sammen cirka 122.000 m² i Vestby, forteller Vice president Sales & Operations i Bulk Dag Klem.

Andre Bulk-kunder i Vestby er Nille, Iron Mountain, Synnøve Finden, Elektroimportøren, Vinmonopolet og Leman. Og flere skal det bli, for Bulk har sikret seg ytterligere tomter i området.

– Vi har sikret oss de to siste store tomteområdene på totalt 320 mål, fordelt på cirka 97 mål og cirka. 220 mål. Vestby Næringspark er en svært attraktiv lokasjon for lager- og logistikkbygg og har utviklet seg til å bli et av de mest attraktive områdene for eiendom innenfor vår nisje og vi opplever stor interesse fra våre kunder etter lager, sier Klem.

Powered by Labrador CMS