Bring Warehousing skal leie 10.000 kvadratmeter i bygget, som er på totalt 16.000 kvadratmeter.
Bring Warehousing skal leie 10.000 kvadratmeter i bygget, som er på totalt 16.000 kvadratmeter.

Bring til Oslo Logistikkpark Drøbak

Fabritius satser tungt på logistikk i Drøbak, og nå er det klart at Bring Warehousing skal inn i nytt lager i Oslo Logistikkpark Drøbak.

Publisert Sist oppdatert

Fabritius kjøpte et område rett ved det østlige utløpet av Oslofjordtunnelen i 2011, og nå i sommer er avtaler med de første leietakerne på område gjort. 360 Logistics og Scanfreight skal dele ett bygg på til sammen 19.000 m², mens det nå er klart at Bring Warehousing skal inn i et bygg på rundt 16.000 m² på det nye området. Bring skal leie 10.000 Brings nye lager- og logistikkbygg i Drøbak vil være tilpasset Brings behov og ha en miljøprofil med BREEAM sertifisering og solcelleanlegg på taket. A Bygg Entreprenør skal stå for oppføringen av bygget. 60 Grader Næringsmegling har vært utleiemegler og jobbet sammen med Fabritius i utleieprosessen. Bring skal leie 10.000 m² i nybygget. Byggene skal så ferdig mot slutten av neste år.

- Med vårt nye moderne anlegg i Drøbak på plass til neste år vil vi øke kapasiteten og vi får en attraktiv beliggenhet. Det er viktig for en logistikkvirksomhet som oss å kunne tilby rask og effektiv distribusjon, sier daglig leder i Bring Warehousing, Stefan Einarson.

- Bring Warehousing vil være en solid tilvekst til parken og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet. Dette er et nytt stort område, og det å få inn aktører som Bring er en bekreftelse på parkens gode strategiske beliggenhet i sydaksen, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Miljøprofil

Brings nye lager- og logistikkbygg i Drøbak vil være tilpasset Brings behov og ha en miljøprofil med BREEAM sertifisering og solcelleanlegg på taket. A Bygg Entreprenør skal stå for oppføringen av bygget. 60 Grader Næringsmegling har vært utleiemegler og jobbet sammen med Fabritius i utleieprosessen.

Næringsparken i Drøbak er på totalt 477 mål og er dimensjonert for rundt 190.000 m² bygg.

- Vi oppfatter dette som nybrottsarbeid, og vi mente å ha en god idé. Ingen ville gjettet at dette kunne bli et logistikkområde, og vi hadde ingen leiekontrakter. Så det er en dyr hobby å drive eiendomsutvikling, sier Asgeir Solheim, daglig eder i Fabritius til Finansavisen.

Hett marked

Fabritius har kjøpt opp mye arealer i randsonen rundt Oslo, og har også et stort område under utvikling ved Gardermoen – Oslo Logistikkpark Gardermoen. Eiendomsaktøren tenker hele tiden langsiktig.

- Vi vente med å utvikle næringsparken i Drøbak til det ikke var store tomter igjen mellom Moss og Oslo, sier Solheim.

Solheim forteller at det virkelig er stor etterspørsel etter logistikkeiendommer i markedet – og i fjor satte Fabritius rekord med å signere kontrakter for 80.000 m².

- Vi har aldri hatt så stort volum som nå. Årsleietakten er drøye 220 millioner nå, som forventes økt til opp mot 300 millioner i 2023 og godt over dette i 2024 basert på inngåtte avtaler, sier Solheim.

Powered by Labrador CMS