Bring Warehousing skal leie 10.000 kvadratmeter i bygget, som er på totalt 16.000 kvadratmeter.

Bring til Oslo Logistikkpark Drøbak

Fabritius satser tungt på logistikk i Drøbak, og nå er det klart at Bring Warehousing skal inn i nytt lager i Oslo Logistikkpark Drøbak.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fabritius kjøpte et område rett ved det østlige utløpet av Oslofjordtunnelen i 2011, og nå i sommer er avtaler med de første leietakerne på område gjort. 360 Logistics og Scanfreight skal dele ett bygg på til sammen 19.000 m², mens det nå er klart at Bring Warehousing skal inn i et bygg på rundt 16.000 m² på det nye området. Bring skal leie 10.000 Brings nye lager- og logistikkbygg i Drøbak vil være tilpasset Brings behov og ha en miljøprofil med BREEAM sertifisering og solcelleanlegg på taket. A Bygg Entreprenør skal stå for oppføringen av bygget. 60 Grader Næringsmegling har vært utleiemegler og jobbet sammen med Fabritius i utleieprosessen. Bring skal leie 10.000 m² i nybygget. Byggene skal så ferdig mot slutten av neste år.

- Med vårt nye moderne anlegg i Drøbak på plass til neste år vil vi øke kapasiteten og vi får en attraktiv beliggenhet. Det er viktig for en logistikkvirksomhet som oss å kunne tilby rask og effektiv distribusjon, sier daglig leder i Bring Warehousing, Stefan Einarson.

- Bring Warehousing vil være en solid tilvekst til parken og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet. Dette er et nytt stort område, og det å få inn aktører som Bring er en bekreftelse på parkens gode strategiske beliggenhet i sydaksen, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Miljøprofil

Brings nye lager- og logistikkbygg i Drøbak vil være tilpasset Brings behov og ha en miljøprofil med BREEAM sertifisering og solcelleanlegg på taket. A Bygg Entreprenør skal stå for oppføringen av bygget. 60 Grader Næringsmegling har vært utleiemegler og jobbet sammen med Fabritius i utleieprosessen.

Næringsparken i Drøbak er på totalt 477 mål og er dimensjonert for rundt 190.000 m² bygg.

- Vi oppfatter dette som nybrottsarbeid, og vi mente å ha en god idé. Ingen ville gjettet at dette kunne bli et logistikkområde, og vi hadde ingen leiekontrakter. Så det er en dyr hobby å drive eiendomsutvikling, sier Asgeir Solheim, daglig eder i Fabritius til Finansavisen.

Hett marked

Fabritius har kjøpt opp mye arealer i randsonen rundt Oslo, og har også et stort område under utvikling ved Gardermoen – Oslo Logistikkpark Gardermoen. Eiendomsaktøren tenker hele tiden langsiktig.

- Vi vente med å utvikle næringsparken i Drøbak til det ikke var store tomter igjen mellom Moss og Oslo, sier Solheim.

Solheim forteller at det virkelig er stor etterspørsel etter logistikkeiendommer i markedet – og i fjor satte Fabritius rekord med å signere kontrakter for 80.000 m².

- Vi har aldri hatt så stort volum som nå. Årsleietakten er drøye 220 millioner nå, som forventes økt til opp mot 300 millioner i 2023 og godt over dette i 2024 basert på inngåtte avtaler, sier Solheim.

Powered by Labrador CMS