Den samferdselspolitiske tungvekteren Ole A. Hagen forlater PostNord og overtar som direktør for næringspolitikk i NHO Logistikk og Transport. Foto: Per Dagfinn Wolden

Ole Hagen forlater PostNord

Ole A. Hagen (50) forlater PostNord og blir ny næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport (NHO LT).

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed har NHO LT skaffet seg en ny samferdselspolitisk tungvekter.

Hagen erstatter Karoline Bjørklund som nylig ble «headhuntet» som politisk rådgiver for transport og kommunikasjon i Høyres stortingsgruppe.

- Etter mer enn 14 år i PostNord, vil jeg først og fremst uttrykke takknemlighet for å ha vært med på selskapets reise frem til i dag, med unike utviklingsmuligheter både personlig og for PostNord, sier kommunikasjons- og markedsdirektøren i PostNord.

Utfordringene i kø

Ole A. Hagen ser nå frem til å bli en del av NHO-fellesskapet.

– Her kan jeg bidra til å styrke rammebetingelsene for norsk næringsliv. Covid-19, det grønne skiftet, den digitale transportrevolusjonen, Nasjonal transportplan og stortingsvalget i 2021: Det er en kø av viktige saker innen samferdsel. Derfor ser jeg frem til å jobbe med å sikre rammebetingelser, og et best mulig beslutningsgrunnlag, samt å utvikle bransjen til beste for NHOs medlemmer, sier Hagen.

NHO LTs adm. direktør, Are Kjensli, mener Hagen er rett mann for en slik rolle.

- Han har solid erfaring innen bransjen, og er en kapasitet som vi kan utnytte lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Samferdselssektoren står overfor store investeringer og endringer, noe som gir store utfordringer, men også betydelige muligheter fremover, sier Kjensli.

- Vi gleder oss over å få Hagen med på laget. Han kjenner NHO godt, både regionalt, fra styrearbeid og fra vårt arbeid med veikart for fremtidens næringsliv, sier NHOs adm. direktør Ole Erik Almlid.

Solid erfaringsgrunnlag

Foruten å være kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord gjennom nærmere 15 år har Ole A. Hagen bakgrunn fra Asplan Viak, Vegdirektoratet, Miljøverndepartementet, OECD, EU og Transportbrukernes Fellesorganisasjon. Han har også en rekke styreverv som styre- og nestleder i NHO Oslo/Akershus, Logistikk og Transport, Transportøkonomisk Institutt og Vice President i FIATA.

Powered by Labrador CMS