Karoline Bjørklund (35) er «headhuntet» for å ta seg av Høyres transport- og kommunikasjonspolitikk.

Fra NHO LT til Høyre

Karoline Bjørklund er «headhuntet» som politisk rådgiver for transport og kommunikasjon i Høyres stortingsgruppe.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ser fram til å komme enda tettere på politikkutviklingen og bli kjent med flere deler av samferdselssektoren, forteller Bjørklund til Mtlogistikk.

Hun skal jobbe tett på Høyres fraksjon i Transportkomiteen, men også med partiets representanter på landsbasis.

Bjørklund fikk en bratt læringskurve da hun 1. oktober 2016 ble kastet rett inn i Statsbudsjett-uka. Samtidig skulle hun følge opp viktige og svært utfordrende saker som næringspolitisk ansvarlig i organisasjonen etter en samferdselspolitisk tungvekter som Erling Sæther.

NTP-jobbing

– Hva innebærer din nye stilling i konkrete utfordringer og arbeidsoppgaver?

- Det blir litt mer fokus på konkrete samferdselsprosjekter rundt omkring. Samtidig skal jeg jo bidra til å få en ny Nasjonal transportplan gjennom i Stortinget.

– Men NTP-arbeid har du jo etter hvert fått god erfaring med, etter fire år som fagsjef for næringspolitikken i NHO LT?

– Ja, da forrige NTP kom, var jeg temmelig fersk i NHO LT og husker det som ganske overveldende å skulle finne fram og si hva vi mente om den. Nå får jeg se NTP-prosessen fra en helt ny side, og det blir utrolig spennende, sier Bjørklund som også forteller at hun setter stor pris på årene i NHO LT, spesielt samarbeidet med medlemsbedriftene.

Ny livssituasjon

- Det er så mange fine folk som bidrar og deler av sin kunnskap og erfaring, det har jeg satt stor pris på. Jeg kommer nok ganske sikkert til å treffe de samme bransjefolkene i min nye stilling. Dessuten deltar jeg på Transport&Logistikk på Gardermoen i oktober, i NHO LT-regi, forteller Bjørklund som starter som politisk rådgiver for transport og kommunikasjon i Høyres stortingsgruppe 1. november.

Statsviteren Bjørklund har bred bransjeerfaring fra blant annet NHOs Brüsselkontor hvor hun i to år jobbet med samferdselspolitikk. Hun har også jobbet i Vegdirektoratets trafikant- og kjøretøyavdeling. Da hun ble ansatt i NHO LT jobbet Bjørklund i Kollektivtrafikkforeningen, som er fagorganisasjonen for innkjøperne av kollektivtransport.

Karoline Bjørklund sier takk for seg i NHO LT-familien. Bak fra venstre: Thor Christian Hansteen, Claus Haals, Tom Rune Nilsen, Are Kjensli. Foran fra venstre: Silje Vhile Braaten, Hilde Mannsåker, Merethe Goplen Gulliksen, Karoline Bjørklund og Camilla Raastad. Foto: Per Dagfinn Wolden

Har startet jakten

NHO Logistikk og Transport har allerede startet jakten på Bjørklunds erstatter.

– Det er en spennende og utfordrende jobb jeg tror det er stor interesse for. Jeg er ganske sikker på at det melder seg mange gode og kvalifiserte kandidater til stillingen som nå er utlyst, sier adm. direktør Are Kjensli i NHO LT til Mtlogistikk.

Powered by Labrador CMS