Gründerne av Linus Näsström (til venstre) og Andreas Lagerbäck selger sin virksomhet til SmartRetur og konsernsjef Søren Eriksen.

Gjør stort oppkjøp i Sverige

Norske SmartRetur blir landsdekkende i Sverige gjennom oppkjøp av svensk konkurrent, og sikter seg samtidig inn på en bli en fullverdig nordisk aktør innen returtlogistikk.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SmartRetur gruppen og PSRS er blitt enige om et oppkjøp der SmartRetur kjøper hele den svenske returlogistikkaktøren. Ved innlemmelse i SmartReturs svenske operasjon vil nye SmartRetur Sverige dekke hele landet med 11 punkter, og ha betydelige nasjonale aktører som kunder og partnere.

– De supplerer oss godt med lagre der vi ikke har det, slik at vi blir landsdekkende i Sverige. Noe steder har de lagre samme sted som oss, og der vil vi gå sammen, sier konserndirektør i SmartRetur, Søren Eriksen til MT.

– Likesinnede

PSRS ble startet av Linus Näsström og Andreas Lagerbäck i 2012, og firmaet ble en vekstvinner med sin transparente måte å drive med pallelogistikk på. 

– Det føles som å bli del av en større familie av likesinnede når vi nå slår oss sammen, sier VD Linus Näsström.

– Ikke bare kan vi samarbeide om krevende kunder i Sverige og Norden, men vi får umiddelbart en bedre flyt ved samle alt på SmartReturs bransjeledende plattform, legger han til. 

SmartReturs hovedkontor og lager for Oslo-området ligger på Fugleåsen i Ski kommune. Der håndteres tusenvis av paller.

De to selskapene, som til sammen vil omsette for 200 millioner svenske kroner i Sverige samler seg ved nyttår, men har allerede begynt integrasjonen. Etter hvert vil PSRS sitt merkenavn byttes ut med SmartRetur.

– Sammen kan vi vokse på en helt annen måte enn vi kunne hver for seg. Dette vil sette fart på konsolideringen av trepaller og returemballasje i Sverige, og vi ønsker å være i førersetet her, sier Eriksen.

– Vi har et pantsystem for å holde orden på paller og bur og alt. De vil kunne tilføre dem en verdi.

«Det beste produktet»

SmartRetur startet som Waba Europaller i 2001, men skiftet navn i 2017 og har siden da bygget seg om som en stor aktør innen returhåndtering av paller og andre lastbærere i både Norge, Sverige og Danmark.

Målet er å lage det beste produktet for returhåndtering i Norden, forteller Søren Eriksen.

– Vi ønsker å bygge det beste produktet. Mange av kundene våre har store volum og utnytter stordriftsfordeler, og om vi skal betjene den bransjen er det naturlig å tenke på samme måte, sier han.

Planer videre østover

Per i dag har SmartRetur Norge, Sverige og Danmark på plass. Og det foreligger også planer om å utvide videre østover, som Eriksen ikke vil fortelle altfor mye om nå.

– Vi har planer for Finland. Vi skal bygge en nordisk løsning, sier han hemmelighetsfullt, men fortsetter:

– Det som er poenget oppkjøpet er at vi skal bygge beste produkt i Norden, og grunnen er at en aktør som dekker Norden vil være et fantastisk verktøy for kjedene. Da slipper man unødig retur mellom landene. Da må vi bidra til å konsolidere markedet, og tilby en nordisk løsning. Både til glede lokalt og for kjedene. Så vet vi at handelen mellom landene er stor, avslutter Eriksen.

Tidligere i år kjøpte også SmartRetur logistikk- og containerselskapet Interlog, for å bli en fullverdig 3PL-leverandør. Interlog er i dag et datterselskap av SmartRetur og har fått navnet SmartLevert.

Powered by Labrador CMS