Styreleder i Nord-Trøndelag Havn Røvik IKS gjennom 26 år, Oddvar Bakke, flankert av regiondirektør Harald Tronstad i Kystverket (til venstre) og daværende statssekretær Reynir Johannesson i Samferdselsdepartementet under en befaring på Kråkøya kysthavn sommeren 2016. Foto: Torkil Marsdal Hanssen
Styreleder i Nord-Trøndelag Havn Røvik IKS gjennom 26 år, Oddvar Bakke, flankert av regiondirektør Harald Tronstad i Kystverket (til venstre) og daværende statssekretær Reynir Johannesson i Samferdselsdepartementet under en befaring på Kråkøya kysthavn sommeren 2016. Foto: Torkil Marsdal Hanssen

Havneveteranen takker for seg

Etter 26 år takker Oddvar Bakke for seg som styreleder i Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Representantskapet for det interkommunale havneselskapet Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS, ble i går orientert om at Oddvar Arild Bakke (72) nå ønsker å tre tilbake. Bakke har vært styreleder gjennom hele 26 år, og en markant, engasjert og kjær skikkelse i havne-Norge gjennom snart tre tiår.

– Denne beskjeden har vi på ingen måte ønsket. Når en person sitter som styreleder i et offentlig eid havneselskap gjennom 26 år, sier det alt om hvor skikkelig jobben er blitt utført. Både de tre eierkommunene, Ytre Namdal og resten av havne-Norge har mye å takke Oddvar Bakke for, sier Amund Hellesø, ordfører i Vikna kommune og leder av representantskapet i Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS.

– Samtidig er det sånn at når Oddvar sier at det er slutt – ja, da er det slutt. Det meste blir sånn som Oddvar har tenkt, legger Hellesø til.

Sjømann og politiker

Sjømannen og lokalpolitikeren Oddvar Bakke har i løpet av sine 26 år som styreleder, vært helt sentral i utviklingen av et kommunalt havneforetak (Rørvik Havn KF) til et fremoverlent og viktig utviklingsinstrument for kystnæringer både i nærområdet, Midt-Norge og resten av Norskekysten. Bakke har vært en viktig organisasjonsbygger for Norske Havner og har de senere årene jobbet svært aktivt for styrking av sjøtransport av sjømat fra Midt-Norge gjennom blant annet Kysthavnalliansen.

Da fiskeriministeren den 29. mai offisielt åpnet Kråkøya kysthavn, var det et svært synlig – og varig – symbol på Bakkes mangeårige engasjement og framsynt ståpåvilje for både havn, sjøtransport, verdiskaping og levende kystsamfunn.

– Det har vært helt fantastiske år, hvor jeg har fått lov til å bruke hele mitt engasjement. Sammen med framoverlente og innovative havnestyrer har det vært en fornøyelig reise de siste årene. Med Kråkøya kysthavn er en langvarig drøm realisert, og åpningen i mai er på mange måter en naturlig sluttstrek for et langt havneliv, sier Oddvar Bakke.

Han innrømmer at han telte på knappene allerede i fjor høst, men måtte ha med seg innspurten på Kråkøya-prosjektet. Og selv om det tidligere i oktober ble kjent at havnedirektøren gjennom de siste 13 år, Paul Ingvar Dekkerhus, også forlater havna i slutten av desember, mener Bakke at alt ligger til rette for fortsatt utvikling i Nord-Trøndelag Havn Rørvik IKS.

Har skapt noe

– Jeg føler vi har skapt et godt utgangspunkt for veien videre. Selv om havnedirektøren og jeg har frontet havnas planer i mange år, har havneselskapet klare planer for årene som kommer. Og det beste av alt, planene er gjennomførbare. Og dersom den nye styrelederen eller havnedirektøren ønsker det, stiller jeg gjerne nettverket mitt til rådighet. 26 år har gitt meg fantastisk mange dyktige venner langs hele kysten, i byråkratiet og i politikken – venner jeg setter stor pris på, og fortsatt vil holde kontakt med, sier Bakke.

Powered by Labrador CMS