Solvik-Olsen satte sjøbein

Tirsdag kastet Ketil Solvik-Olsen loss og satte sjøbein for sjøreisen langs norskekysten fra Oslo til Kirkenes.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samferdselsministeren tar sjøveien på alvor og vil selv oppdage og se hva den blå motorvei betyr for blant annet godstransporten.

– Det er svært verdifullt å få treffe aktører innen sjøveis transport, understreker Solvik-Olsen som tidligere har fartet både togstrekningene og motorveiene i Norge.

- Havet og kysten skaper store verdier, og har aldri vært viktigere for Norge, sier samferdselsministeren som tirsdag flyttet ministergjerningen fra samferdselsdepartementet i Oslo ut på sjøen.

Transportåren som arbeidsplass

Han skal reise med lasteskip, losbåt og andre fartøyer for å lytte og få erfaringer om havet som transportåre og arbeidsplass.

- Vi har fått mange tips om hva vi bør se, og gleder oss til å møte kystfolk og få nyttige innspill i arbeidet med ny Nasjonal transportplan, sier en lærevillig og interessert samferdselsminister.

Starten på kystreisen ble markert på en pressekonferanse på skoleskipet Christian Radich, som ligger til kai i Oslo. Den åtte dagers turen går videre til blant annet Moss, Horten, Borg havn, Brevik, Kragerø, Kristiansand, Tananger, Austevoll, Knarvik, Fedje, Florø, Ålesund, Trondheim, Svolvær, Narvik, Tromsø, Berlevåg, Vadsø, Vardø og Kirkenes.

- En god maritim infrastruktur er viktig for effektiv sjøtransport og for verdiskaping og bosetting langs hele kysten. Regjeringen vil ha mer gods over på kjøl, og sikre farleder langs kysten og til de viktigste havnene er viktig for både sikkerheten og for effektiv godstransport, sier Ketil Solvik-Olsen og setter sjøbein.

Powered by Labrador CMS