Næringsparken i Drøbak er på totalt 477 mål og er dimensjonert for rundt 190.000 m² bygg.

Sørger for grønn energi til logistikkpark

Green Bio og Oslo Logistikkpark Drøbak (OLD) har inngått avtale om å bygge et nærvarmeanlegg som skal forsyne logistikkparken med miljøvennlig, kortreist og kostnadseffektiv energi.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Green Bio og Fabritius har blitt enige om et samarbeid som gir OLD energi til oppvarming og tappevann fra et eget nærvarmeanlegg. Gjennom å bygge et slikt anlegg er leietakerne i OLD sikret en rimelig og forutsigbar energikostnad. Det er og en betydelig miljøgevinst i å benytte bioenergi i form av kortreist flis fra skog til brensel i biokjelene. Anlegget er fleksibelt for å kunne tilpasse seg forskjellige leietakere sine behov.

- Som en betydelig eiendomsaktør har Fabritius et miljøansvar. Når vi kan tenke miljø og få god økonomi ut av dette, er det et enkelt valg. Denne avtalen vil være positiv for våre fremtidige leietakere i OLD. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Green Bio, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Når anlegget er ferdig utbygget skal det levere omkring 10 GWh for oppvarming og tappevann i byggene. Utbyggingen av anlegget begynner i høst og skal begynne å produsere energi til de første byggene i Q4, 2023.

Green Bio planlegger å bygge en løsning hvor all varme kan produseres ved hjelp av bioenergi.

- Vi ser virkelig frem til samarbeidet med teamet i Fabritius. Sammen har vi funnet frem til et langsiktig og åpent samarbeid som sikrer leietakere en stabil energipris i et ellers forholdsvis hett energimarked. Vi planlegger å basere anlegget på 100 prosent bioenergi. Med det oppnår man miljøvennlig energiproduksjon, samtidig som man kan frikoble kundens energipris fra uforutsigbare priser på strøm og fossile alternativer, sier daglig leder i Green Bio, Jan Tore Klemmetsen.

Green Bio AS ble etablert i 2021 og er et norskeid selskap som eier, utvikler og drifter biovarmeanlegg. Selskapet leverer miljøvennlig energi gjennom sine ni hel- og deleide varmeanlegg i Sør-Norge.

Powered by Labrador CMS