GODSLEVERING MED DRONE

Sultne badegjester ved Grisslinge Havsbad utenfor Stockholm kan de neste to ukene bestille mat fra den nærliggende McDonald's-restauranten.
Sultne badegjester ved Grisslinge Havsbad utenfor Stockholm kan de neste to ukene bestille mat fra den nærliggende McDonald's-restauranten.

Foodora leverer Big Mac til stranden med drone

Dronen Droona skal gi fysne badegjester i Gustavsberg utenfor Stockholm rykende fersk fastfood ved hjelp av droneleveranser.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pilottesten, som vil utføres gjennom de neste par sommeruker ved den svenske kysten, begynte i dag.

Flyvningene skjer fra McDonald's restaurant i Gustavsberg til den populære badestranden Grisslinge Havsbad drøyt halvannen kilometer unna. Flyvningen skjer i en predefinert luftkorridor med automatiske flyvninger fra takeoff ved restauranten og frem til et spesialbygd platå på stranden som vil fungere som trygg landingsplass for dronen.

Badegjestene bestiller mat og droneleveranse via Foodoras app.

Drone som skal benyttes kalles Droona, og får med seg 2,7 kg last per tur, flyr i 10 meter per sekund og har en rekkevidde på to kilometer. .

- Bekvemmelighet blir stadig viktigere for våre gjeste, og i dag kan McDonald's gjester enkelt bestille og betale sitt måltid direkte i McDonald's app eller via Foodora. Gjestene velger selv om de vil ha maten servert ved borde på en McDonald's restaurant, båret ut til bilen eller hvorfor ikke plukke den opp i drive throughen. Å nå kunne bestille sitt måltid på en strand og få den levert med drone, føles fantastisk spennende, sier Joachim Knudsen, administrerende direktør i McDonald's Sverige.

Foodora forteller i pressemeldingen at de i dag kan nå 95 prosent av Sveriges befolkning, og at de ser for seg at de med droneleveranser kan nå nær sagt alle.

- Det er veldig moro at McDonald's vil samarbeide med oss og Foodoras innovasjoner innen logistikk. Både vi og McDonald's vil gå i front i moderniseringen i Sverige. Vi vil gjøre det mulig med raske leveranser til alle. Det skal ikke spille noen rolle om man bor i Gøteborg eller på en mindre plass i Nord-Sverige, uttaler Foodoras konsernsjef Hans Skruvfors i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS