DRONELOGISTIKK

Nordic Unmanned skal levere gods til Gullfaks-feltet med droner fra august. Her fra test på Sola flyplass.

Droneoperasjoner til Nordsjøen

Droneoperatørselskapet Nordic Unmanned skal utføre varetransport for Equinor på Gullfaks-feltet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 15. august vil det Sandnes-baserte droneselskapet begynne med droneleveranser til Gulfaks-feltet. Dette representerer en viktig milepel for kommersielle droneoperasjoner i offshorenæringen, melder selskapet i en pressemelding.

Det var i desember i fjor Equinor og Nordic Unmanned inngikk servicekontrakten for droneleveranser, som ifølge partene er den største og mest ambisiøse kontrakten for dronelogistikk i Europa i offshore-bransjen.

Knut Roar Wiig, administrerende direktør i Nordic Unammned.

Scopet for kontrakten inkluderer flere daglige fraktleveranser med drone mellom installasjonene på Gullfaksfeltet og supplyskip.

Droneoperasjonene vil gi en rask og kostnadseffektiv offshorelogistikk med lave utslipp.

- Gjennom en steg for steg-tilnærming, hvor risiko, modenhet og kompleksitet er kartlagt, har vi gradvis utviklet droneoperasjonenes kompleksitet. Sammen med Equinor sprenger vi grensene for hva droner kan gjøre innen offshore-logistikk, og skaper løsninger som er mer bærekraftige, skalerbare og kostnadseffektive, melder Knut Roar Wiig, administrerende direktør i Nordic Unmanned. Han legger til at selskapet gjennom testene med Equinor har vist at de kan levere dronetjenester som en standardisert tjeneste til offshorenæringen.

Gullfaks-feltet vil fremover ikke bare betjenes av supplyskip og helikopter-transport, fra august vil mindre godsleveranser også distribueres ut til feltet via droner.
Powered by Labrador CMS