Trucktech leverte sine første Crown WT3040 tirsdag.
Trucktech leverte sine første Crown WT3040 tirsdag.

Leverte sine første Crown

Trucktech i Fredrikstad tok på slutten av fjoråret over som importør av gaffeltrucker fra Crown, og tirsdag ble de første nye Crown-truckene levert.

Publisert Sist oppdatert

Crown er blant de store internasjonale truckmerkene som har vært underrepresentert i Norge. Men sent i høst ble det klart at den europeiske Crown-organisasjonen hadde valgt Trucktech som ny forhandler i Norge.

Denne uken ble de første nye Crown-truckene Trucktech har solgt overlevert til Nor-log Thermo på Alnabru, der de skal gå i et vått og kaldt miljø.

Det dreier seg om fem sniler av typen WT3040 med en løftekapasitet på to tonn.

De nye Crown-truckene skal gå i krevende forhold hos Nor-log Thermo.
De nye Crown-truckene skal gå i krevende forhold hos Nor-log Thermo.

Runar Espenes i Trucktech forteller at truckene fra Crown tegner til å bli populære.

- Vi merker at markedet er nysgjerrig og interessert i Crown. Det inntrykket vi sitter igjen med så langt, er veldig positivt, sier han.

Både fiskerisektoren og innen warehouse håper Trucktech at Crown sakte, men sikkert kan kapre markedsandeler.

– Fiskeindustrien blir en nøkkel, for dette er trucker som tåler godt de tøffe forholdene, sier Magnus Pettersen i Trucktech.

Crowns lagertrucker til det europeiske markedet produseres ved Crowns fabrikk i Roding noen mil nordøst for München i Tyskland. Anlegget er én av Crowns totalt 19 fabrikker verden over. Det globale hovedkontoret ligger i New Bremen i Ohio.