Rederiets og agentens suksess-reise

Når Evergreen Line feirer 50 års sjøreise 1. september kan rederiet også se tilbake på 40 års vellykket samarbeid med Greencarrier Liner Agencies.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Containerfrakt-eventyret til verdens fjerde største containerflåte startet i september 1968, da Dr. Yung-fa Chang kjøpte lastebåter og etablerte Evergreen Marine Corporation. 50 år senere opererer Evergreen Line 196 fartøyer med en kapasitet på ca. 1,1 millioner TEU.

Den globale virksomheten Evergreen omfatter ikke bare frakt, men også havneterminaler, luftfart, tung industriell utvikling og hotell- og feriestedtjenester.

Startet eventyret

Stefan Björk, eier av Greencarrier Liner Agencies og styreleder i Greencarrier Group, forteller om en reise hvor containerfraktbransjen har endret seg betydelig i årenes løp.

- Alt startet i 1979 da Evergreen introduserte sin europeiske containertrafikk. Selskapet Melship ble agent for Evergreen Line i Göteborg, hvor jeg etter noen måneder i salgsavdelingen ble ansvarlig for all Evergreen-virksomheten. Vi var fire personer som jobbet med byrået, og som var starten på Greencarrier-gruppen, sier Björk som understreker at samarbeidet mellom Greencarrier og Evergreen har vært bærekraftig med både miljøvennlige og kostnadseffektive løsninger.

– Ikke minst har det gitt nye innovative og konstruktive transportløsninger, forteller Björk.

To skritt frem – ett tilbake

Om fremtidens containerfrakt forteller han blant annet:

- Til tross for alle handelsbarrierer, skatter og avgifter tror jeg at verden vil bli enda mer globalisert. Selv om vi tar to skritt fremover og ett skritt bakover, vil vi bevege oss mot en globalisering. Containertransporten blir ledende på god service, konkurransedyktige priser og transport på miljøvennlige fartøyer, sier Björk som forteller følgende om Evergreen Line:

- Rederiet har en styrke som en sterk og uavhengig transportaktør. Evergreen er en del av OCEAN-alliansen, men har også en sterk eierfamilie som gjør selvstendige beslutninger enklere. En nøkkel til suksess er at rederiet har bærekraftig og langsiktig tilnærming i sine beslutninger og investeringer. Dette er en styrke for et selskap i denne størrelsen, sier Björk som ser fram til fortsettelsen av et vellykket samarbeid og partnerskap.

Powered by Labrador CMS