Ny tollhåndteringstjeneste forenkler vareflyten fra Norge til EU.

Forenkler fiskeeksporten

Cermaq og KGH forenkler nå fiskeeksporter til EU via Finland.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cermaq Norway har sammen med KGH Customs Services utviklet en ny tollhåndteringstjeneste som forenkler vareflyten fra Norge til EU.

Færre stopp og rimeligere håndtering er noen av fordelene med den nye toll-løsningen.

Dyrt for Nord-Norge

For fiskeeksportører som har sin virksomhet i Nord-Norge innebærer transporten av fisk gjennom Finland fordyrende logistikk- og håndteringskostnader da bilene må transitteres til øvrige EU-land. I felleskap har KGH og Cermaq utviklet en løsning som reduserer transporttiden, senker kostnadene samt fjerner eventuelle risikoer en transitt kan medføre.

Har båret frukter

- Vi er svært fornøyde med at vårt nære og gode samarbeid med KGH Customs Services har båret frukter og at vi endelig har fått på plass en løsning for EU import fortolling i Finland, på samme måte som vi har hatt i Sverige, Danmark og Tyskland i en årrekke, sier Ståle Slemmen, logistikkansvarlig i Cermaq Norway.

Cermaq Norway slakter betydelige volum av laks i Finnmark, og store deler transporteres med bil til Europa. Dagens løsning, hvor lasten transitteres gjennom Finland til Sverige, har vært en ekstra belastning både for Cermaq og for deres transportører.

Smidig håndtering

Med den nye løsningen som KGH Customs Services har fått på plass, blir varene nå fortollet på grensen mellom Norge og Finland. Dette resulterer i en smidig håndtering og bedre kontroll. Den nye løsningen betyr ett stopp mindre for transportørene. Nå kan de kjøre videre, uten å måtte stoppe for å avslutte transitten og foreta den endelige fortollingen i et annet EU land. Transportkostnaden blir lavere, og kostnaden for transitt unnvikes.

Løsningen med å fortolle fisken direkte ved grensepasseringen allerede i første EU land, kan også benyttes for usolgt fisk og villfanget fisk. Her vil det også være penger å spare da et fangstsertifikat er betydelig dyrere i for eksempel Danmark enn i Finland.

Stimulerende

- Det har vært stimulerende å utvikle den nye tollhåndteringstjenesten sammen med Cermaq. Den har flere åpenbare fordeler som vi håper andre fiskeeksportører også kan få glede av, forteller Key Account Manager Lasse Torstensson i KGH Customs Services.

Powered by Labrador CMS